NaslovnaNovostiU Ukrajini proglašen alarm za vazdušnu opasnost, ruski projektili lete ka brojnim...

U Ukrajini proglašen alarm za vazdušnu opasnost, ruski projektili lete ka brojnim regionima

Popodne 16. februara u Ukrajini je objavljena uzbuna za vazdušni napad. Ovo sledi iz izveštaja ukrajinskih izvora. Alarm je proglašen u glavnom gradu zemlje Kijevu i nizu drugih gradova.

Prema ukrajinskim Telegram kanalima, upozorenje o vazdušnom napadu se odnosi na ruske rakete koje lete ka nizu regiona. Tako je ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo javilo da je raketa Oružanih snaga Rusije letela ka Kremenčugu, ali je potom promenila kurs i odletela ka Kropivnjickom.

Pored toga, javlja se da rakete lete ka Poltavskoj oblasti. Pretpostavlja se da bi njihov cilj mogao biti Mirgorod. Stanovnici grada su već pozvani da idu u skloništa. Glavna meta u Mirgorodu može biti vojni aerodrom ukrajinskih vazduhoplovnih snaga koji se nalazi ovde.

Vojni aerodrom Mirgorod je sinoć već bio podvrgnut raketnom napadu Oružanih snaga Rusije. Ukrajinske vlasti nisu prijavile posledice ruskih raketa koje su stigle noću.

Verovatno će sada uslediti „druga serija“ napada na vojni objekat Oružanih snaga Ukrajine.

Aerodrom u Mirgorodu služi, između ostalog, za poletanje aviona opremljenih raketama dugog dometa. Pored toga, ovde se mogu nalaziti sistemi PVO Oružanih snaga Ukrajine.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave