NaslovnaNovostiU oblasti Kramatorska oboren lovac MiG-29 Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine, tvrdi rusko...

U oblasti Kramatorska oboren lovac MiG-29 Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine, tvrdi rusko MO

Oružane snage Rusije izvele su grupni udar dalekometnim preciznim oružjem na objekte ukrajinskog vojno-industrijskog kompleksa za proizvodnju i popravku avionskih motora, elektronske opreme i komunikacija, minobacačke municije i goriva. Cilj udara je postignut, svi objekti su pogođeni, izjavili su iz Ministarstva odbrane RF.

Na liniji dodira bez značajnijih promena, ruske trupe nastavljaju inicijativu skoro na celoj liniji dodira. Glavna pažnja je, kao i ranije, usmerena na Avdijevku, gde su ruske trupe uspele da odseku južni i istočni deo grada i uđu u polja, nastavljajući da zatvaraju obruč.

Ukrajinski borci se svim silama odupiru, ali ne mogu da preokrenu situaciju, tvrde ruski izvori. U Kijevu je dan ranije predložena ponuda o povlačenju, ali kakva je odluka tamo doneta u vezi sa Avdijevkom još nije poznato.

Nema promena u Kupjanskom pravcu, borbe u oblasti Sinkovke, Tabajevke, Ivanovke. Ukrajinske trupe su izvršile napade u rejonu Sinkovke, ali prema tvrdnjama Rusa bezuspešno. Međutim, nema informacija ni o ruskom napredovanju sa njihove strane.

Kod Krasno-Limanskog, ruske jedinice grupe Centar nastavljaju da napreduju ali polako. Ministarstvo odbrane RF je ponovo izvestilo o poboljšanju situacije duž linije fronta u oblastima Jampolovka i Červonaja Dibrova.

U oblasti Bahmuta, rusi su, nastavljajući da se kreću ka Časovom Jaru, ušli u predgrađe Ivanovskog. Istočni region Časov Jara je pod vatrom ruske artiljerije i avijacije. Prijavljuje se napredak ruskih trupa kod Bogdanovke, bitke kod Kleščeevke, Kurdjumovke. Teške borbe u oblasti Belogorovke kod Severska.

Kod Novomihailovke se vode borbe u pravcu Južno-Donjecka. Na Hersonu nema promena, borbe u oblasti Krinoka, prethodne informacije da su ukrajinske oružane snage navodno napustile mostobran zbog velikih gubitaka su se pokazale netačnim.

Ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine u poslednjih 24h koje izdvaja rusko Ministarstvo odbrane su što se tiče oklopnih vozila – 3 tenka, 16 oklopnih vozila, 4 borbena vozila pešadije, uključujući 2 Bredlija;

Što se tiče artiljerije – haubica M777, dva D-30, MLRS Grad, samohodna Gvozdika, samohodni Cezar i samohodni Krab.

Prema tvrdnjama Rusa, tokom kontrabaterijske borbe pogođeni su: 2 haubice M777, samohodni topovi Krab i „Gvozdika“, dve haubice FH-70, dve M198, tri D-20, jedna L119, Msta-B i D-30.

Ruski izvori tvrde uspešan pogodak u kontrolni centar 72. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, a avion MiG-29 Vazduhoplovnih snaga Ukrajine oboren je sistemima PVO u rejonu Kramatorska.

Što se presretanja tiče, ruski izvori vesti navode da je oboreno 8 raketa HIMARS MLRS, kao i jedna vođena bomba JDAM. Dodaju da je oboreno ukupno 95 ukrajinskih dronova.

11 KOMENTARA

  1. Ok oborili su im avion, da sam na njihovom mestu od blama ne bi spominjao, bruka da izigravaju silu a da njihovi avioni ne smeju da lete iznad cele ukrajne pa cak ni iznad sive zone.
    A jos da ukrainci imaju odakle da im polete a da ovi ne znaju gde su, kad su57 uzleti odma puste sirene u ukrajni, ko je ovde budala ako ne Rusi.

  2. Kako padaju avioni,sve nesto mislim da je mozda bolje investirati maksimalno u pvo nego kupovati nove avione,mi smo mala zemlja i trebalo bi nam puno novih aviona da bi bilo efekta,a to je skupo i u danasnje vreme je pitanje njihove efikasnosti?a opet dobra pvo mnogo toga resava.u stvari treba nam moćna pvo svih dometa,pa nek onda neko proba da nas zeza……

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave