NaslovnaNovostiKamera iz drona zabeležila uništen ruski konvoj kod Avdijevke od strane Oružanih...

Kamera iz drona zabeležila uništen ruski konvoj kod Avdijevke od strane Oružanih snaga Ukrajine

Snimci dronova koje su objavili iz ukrajinskog telegram naloga DeepState pokazuju ostatke vojnih vozila, što navodi na zaključak da nikada nisu stigla na odredište.

Konvoj, koji je imao za cilj da pojača ruske položaje u blizini Avdijevke, primećen je i uništen na putu između ukrajinskih gradova Verhnotoretske i Kamianke, tvrdi isti izvor.

„Rusi su se spremali da rasporede svoju vojnu tehniku kod Avdijevke, ali su uništeni između Verhnotoretske i Kamianke. Ovo dostignuće je rezultat opsežne saradnje svih brigada i bataljona u Avdijevki“, primetili su isti ukrajinski izvori koji su tako sagledali zatečenu situaciju.

Trenutno su tenzije i dalje visoke u blizini Avdijevke dok ruske snage opkoljavaju ukrajinske trupe i sistematično preuzmaju potpunu kontrolu nad gradom.

Ova eskalacija odražava dugotrajni urbani rat kojem smo bili svedoci tokom bitke za Bahmut, još jedan grad u istočnoj Ukrajini, koji je pao u ruke ruskih snaga prošlog maja nakon meseci nemilosrdnih borbi.

Avdijevka, u kojoj je ranije živelo oko 32.000 stanovnika, 2014. potpala je pod kratkotrajnu kontrolu proruskih Ukrajinaca, pre nego što su je prozapadne ukrajinske snage ponovo zauzele i uspostavile odbrambene utvrđenja u blizini, te se od tada spremaju za ovo što im se dešava upravo sada.

Oružane snage Ukrajine počele povlačenje trupa iz Avdijevke?

Jedinice ukrajinske vojske koje se nalaze u Avdijevki delimično se povlače na povoljnije položaje, izjavio je Dmitrij Lihovi, predstavnik Odbrambenih snaga Tauride. Prema njegovim rečima, do povlačenja je došlo zbog poremećaja logističkih komunikacija Oružanih snaga Ukrajine.

Snabdevanje Avdejevke municijom i evakuacija ranjenika su otežani, ali se koristi rezervna logistička arterija koja je unapred pripremljena, rekao je Lihovi

On nije precizirao na koju rutu misli pod rezervnom logističkom arterijom, jer su svi putevi koji vode ka Avdejevki trenutno pod vatrenom kontrolom Oružanih snaga Rusije.

situacija u avdijevki
situacija u avdijevki

Međutim katastrofu ukrajinskih formacija u predgrađu Donjecka sada prepoznaju i oni koji su, prema planu komande Oružanih snaga Ukrajine, trebalo da pruže efikasan otpor ruskim jurišnim trupama.

Reč je o 3. jurišnoj brigadi, naširoko promovisanoj brigadi sastavljenoj od nekadašnjih pripadnika zloglasnog Azova. Ova jedinica, koja je ušla u Avdijevku, sada vodi krvave gradske bitke u okruženju. Komentarišući urbane bitke, ukrajinski borci ih nazivaju Avdejevskim paklom.

13 KOMENTARA

  1. Западњаци су велики мајстори з продавање магле.
    Укропи су им вјерни ђаци.

  2. Da, da na slikama se jasno vidi da su u pitanju Ruska vozila. Baš veliki konvoj. Zapanjujuće kako je dobra rezolucija na ovim dronovima.

    • Cudo da u ratu ima stradale vojske i tehnike. Veoma promocurni i inteligentni su to primetili i objavili bez da su zluradi ili placeni za to a mozda su to uradili i besplatno kao korisni idioti.

    • Ja neznam sta rade Rusi dopustaju da ih Ukrajinci ubijaju kao da nemaju sa cime da ratuju izrokaj to jakim raketama i dovidjenja.

  3. Zanimljiva fotografija, video sam da su je Rusi šerovali pre neki dan, ali mislim da nije istinit snimak, što ne objavite snimak i ishod borbe americkih vojnika i alfe i bravo voda kako se probijaju po rovovima dok in Ruski vojnici reko bih bez nekakve opreme ubijaju.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave