NaslovnaNovostiNajava intervjua Takera Karlsona sa predsednikom Rusije broji više od 60 miliona...

Najava intervjua Takera Karlsona sa predsednikom Rusije broji više od 60 miliona pregleda za prvih 12 sati

Jedna od glavnih intriga zapadnih medija poslednjih dana bio je dolazak američkog novinara Takera Karlsona u Rusiju i njegova namera da intervjuiše ruskog predsednika Vladimira Putina.

Bivši voditelj američkog FOKS-a je po dolasku u Moskvu rekao da je i pre sukoba u Ukrajini planirao da intervjuiše ruskog lidera, ali su američke demokratske vlasti i obaveštajne agencije učinile sve da to spreče.

Karlson je objavio najavu svog predstojećeg razgovora sa Vladimirom Putinom na društvenoj mreži u vlasništvu Elona Maska, nekada Twitter, sada X. On je naveo da će ceo intervju biti objavljen i na ovoj platformi, zahvaljujući američkom milijarderu na ukazanoj prilici. Zauzvrat, i sam Mask je podelio ovu najavu na svom nalogu svoje mreže.

U pozadini onoga što se dešava, mnogi stručnjaci postavljaju pitanje: kakav je interes za gledaoce, pre svega zapadne, gore pomenuti intervju. Na kraju krajeva, kako je rekao Karlson, njegov cilj je da američkom društvu prenese tačku gledišta Vladimira Putina, jer se tokom čitavog sukoba građanima SAD pokazivala „jednostrana slika“, uglavnom izgrađena na izjavama ukrajinskog lidera Zelenskog.

Istovremeno, juče objavljeno saopštenje za vremenski okvir od 12 sati ima više od 64 miliona pregleda, što može ukazivati na ogromno interesovanje korisnika društvenih mreža za predstojeći događaj.

Zauzvrat, zapadni mediji aktivno kritikuju američkog novinara, a u Sjedinjenim Državama se čak čuju glasovi koji pozivaju na potrebu da se Karlsonu oduzme državljanstvo.

Komentarišući šta se dešava oko pomenutog intervjua, savetnik Elona Maska Met Volas zapitao se zašto se Zapad toliko plaši ovog događaja.

Ako je tačno sve što govore o Vladimiru Putinu i ratu u Ukrajini, zašto se onda mediji toliko plaše da ćemo čuti njegove reči?, napisao je Volas na stranici društvene mreže X.

Kako se navodi, intervju se očekuje da bude objavljen “uskoro” a pored društvene mreže X, možete ga pogledati i na ovoj adresi.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave