NaslovnaNovostiBAE Systems, najveća britanska odbrambena kompanija, predstavila misteriozni dron

BAE Systems, najveća britanska odbrambena kompanija, predstavila misteriozni dron

BAE Sistems, najveća britanska odbrambena kompanija, predstavila je maketu svog misterioznog vazduhoplovnog sistema bez posade (UAS) na Svetskom sajmu odbrane u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji.

Kompanija je prvi put javno pokazala svoj novi koncept drona. Dizajn ove nove vazdušne platforme obavijen je velom tajne.

Detalji u vezi sa novom bespilotnom letelicom nisu otkriveni, a nisu otkriveni ni njegovo ime ni specifične mogućnosti.

Međutim, BAE Systems je potvrdio da je UAS letelica srednje veličine te da je namenjena da dopuni postojeće snage u napadu, obaveštajnoj službi, nadzoru, izviđanju i kontroli vazdušnog prostora.

Bespilotna letelica se može pohvaliti jedinstvenim dizajnom koji karakteriše jedan mlazni motor i delta krilo u obliku dijamanta. Zadnji deo trupa uključuje koso postavljene vertikalne repove, sa izduvnim gasom motora postavljenim duboko između njih.

Iako specifični detalji o mogućnostima i operativnom potencijalu ove nove platforme ostaju neotkriveni, samo prikazivanje letelice signalizira značajan korak napred u evoluciji bespilotnih vazduhoplovnih sistema ove kompanije, kao i želja za kupcima na ovoj strani sveta.

1 KOMENTAR

  1. Kao da drugi neće prekopirati ideju, posebno Kinezi, Severnokoreanci i Iranci, ako već nisu. Rusi verovatno i rade na takvom nečem, ovo je mini delta krilo…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave