NaslovnaNovostiPrerušeni u pacijente i lekare, izraelski specijalci izvršili raciju u bolnici Ibn...

Prerušeni u pacijente i lekare, izraelski specijalci izvršili raciju u bolnici Ibn Sina na Zapadnoj obali

Izraelske specijalne snage pokrenule su tajnu operaciju u civilnoj bolnici Ibn Sina u gradu Dženin na Zapadnoj obali. Prerušeni u lekare i arapske civile, izraelske snage su izvršile raciju na medicinsku ustanovu.

Tokom operacije, ubijena su tri pacijenta, mete koji su navodno pripadali brigadama Iz al-Din al-Kasam.

Ovako izgleda racija izraelskih snaga bezbednosti:


Izraelska služba opšte bezbednosti (SHABAK) potvrdila je operaciju, tvrdeći da su u njoj učestvovale specijalne snage ID i granična policija.

Prema zvaničnom saopštenju, oni su “eliminisali teroriste koji su planirali napad”.

Među njima je navodno bio i 27-godišnji Muhamed Džalamna, navodni militant Hamasa koji je održavao kontakte sa štabom Hamasa u inostranstvu i planirao teroristički napad „inspirisan događajima od 7. oktobra“.

Jalamna je povređen u eksploziji automobila bombe. Žrtva je prebačena u bolnicu, ali je izraelska vojska tvrdila da se “tamo krio”. Prema izraelskim obaveštajnim agencijama, Džalamna je nabavio oružje za izvršenje napada.

Zajedno sa Džalamnom, u bolnici Ibn Sina ubijena su još dvoje „terorista“, braća Muhamed i Basal Azavi.

Muhamed Azavi je navodno bio borac Dženin bataljona (lokalna jedinica Al-Aksa mučeničkog bataljona, Fatah), Basal Azavi je navodno bio borac Al-Kuds brigade (Islamski džihad).

Snimak sa mesta ubistva ranjenih, unutar bolnice Ibn Sina u Dženinu:

ŠABAK nije izostavio da primeti kako „teroristi stalno koriste bolnice kao skloništa i „štabove” za pripremu novih terorističkih napada”, što nije potvrđeno.

Izraelski mediji su napad već nazvali „herojskim“. Međutim, u stvari, izraelske specijalne službe su poremetile operacije u bolnici, dovodeći u opasnost bezbednost bolesnih pacijenata i ubile tri nenaoružana muškarca u krevetima. Ova „herojska“ operacija u arapskim medijima je naširoko okarakterisana uzorom „civilizovane demokratije“.

Izraelska vojska je odbila da precizira da li su zaista eliminisali mete, ali je radio-stanica Glas Palestine javila da su tri Palestinca ubijena u bolnici.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da su izraelske snage otvorile vatru na odeljenja bolnice Ibn Sina u gradu Dženin.

Ministarstvo je osudilo raciju i pozvalo međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na izraelsku vojsku da prekine takve operacije u bolnicama. Portparol bolnice rekao je da nije bilo razmene vatre, ukazujući da je to bila ciljana akcija.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave