NaslovnaNovostiUkrajinski generalštab saopštava da 20 od 35 ruskih dronova nije oboreno, međutim...

Ukrajinski generalštab saopštava da 20 od 35 ruskih dronova nije oboreno, međutim Su-34 jeste

Ruska vojska nastavlja da udara na vojnu infrastrukturu i koncentracije ukrajinskog vojnog osoblja u pozadinskim regionima Ukrajine. Oružane snage Rusije izvele su večeras još jedan napad koristeći bespilotne letelice kamikaze Geran-2 (Shahed).

Istovremeno, na osnovu komentara predstavnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, možemo zaključiti da su gorepomenuti udari bili efikasni. Ukrajinski izvori tradicionalno ne saopštavaju gde su leteli dronovi i koji su objekti pogođeni.

Međutim, ukrajinska komanda navodi da je napad bio masivan i da je izveden sa 35 kamikaza dronova tipa Geran, od kojih je “samo” 15 oboreno. U pitanju je slab učinak imajući u vidu da su mesecima unazad Oružane snage Ukrajine prijavljivale skoro stoprocentni učinak svojih PVO trupa.

Posebno intenzivni napadi izvedeni su u oblasti Harkov, posebno na skladištu goriva i maziva u okrugu Zmijevski. Usled napada došlo je do eksplozije i požara, koji je goreo nekoliko sati.

Pored toga, u Kijevskoj oblasti je izvršen niz napada. Među ciljevima su i objekti PVO u blizini Bile Cerkve. Navodno su pogođene i mete u Umanu (regija Čerkaska) i u različitim oblastima Sumske oblasti. U regionu Sumi, pogođena oblast obuhvata objekte koji se koriste za smeštaj osoblja Oružanih snaga Ukrajine, uključujući snage teritorijalne odbrane.

U Krivoj Rogu, gde se nalazi industrijsko preduzeće koje radi za potrebe Oružanih snaga Ukrajine, dogodile su se i eksplozije.

Dodatni udari su izvedeni po ciljevima u oblasti Nikolajev i Poltava. U Nikolajevskoj oblasti oštećena je meta u gradu Pervomajsku, tvrde ruski izvori. Saopšteno je da bi lokalno preduzeće Fregat, specijalizovano za proizvodnju metalnih konstrukcija, moglo da počne da proizvodi pomorske dronove za Oružane snage Ukrajine.

Prema rečima predstavnika kijevskog režima, 20 ruskih dronova je stiglo do cilja.

Ukrajina oborila ruski avion Su-34 iznad Luganske oblasti

Vredi napomenuti da je napad ruske vojske izveden nakon što su ukrajinske oružane snage iste noći napale pet regiona Rusije odjednom.

Ranije je objavljeno da su ruski PVO sistemi oborili 11 dronova iznad Krima, 5 iznad Belgoroda, 3 iznad Brjanska i po jedan iznad Kaluške i Tulske oblasti.

Ruska vojska tvrdi da je ukupno uništila 21 bespilotnu letelicu Oružanih snaga Ukrajine. Prema saopštenim podacima, ovoga puta, nije bilo žrtava niti uništenja infrastrukture. Na mestu pada dronova rade nadležne službe, tvrde ruski izvori vesti.

su 34 baca kab 1500 bombu
su 34 baca kab 1500 bombu

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je navodno oborila ruski avion Su-34 iznad Luganske oblasti 29. januara, rekao je Andrij Kovaljov, portparol Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, na nacionalnoj televiziji 30. januara, ne prilažući za to nikakve dokaze.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave