NaslovnaNovostiBivši predsednik Ukrajine: Posle naše pobede, treba ići dalje i podeliti Rusiju...

Bivši predsednik Ukrajine: Posle naše pobede, treba ići dalje i podeliti Rusiju na delove

Bivši ukrajinski predsednik Viktor Juščenko, koji je na izrazito diskutabilan način došao na vlast u zemlji 2004. nakon trećeg kruga izbora, rekao je da se Kijev trenutno, po njegovom mišljenju, bori za „snove koje su imali naši pradedovi i dedovi, a ne samo današnje generacije“.

On je oružani sukob u Ukrajini koji je u toku nazvao „velikom pobedničkom bitkom za koju se Ukrajina pripremala 300-350 godina“.

Prema rečima Juščenka, ukrajinske oružane snage se bore na nivou najboljih armija NATO-a, koristeći napredno zapadno oružje, i predstavljaju visokoprofesionalnu vojsku koja štiti ceo svet od pretnje ruske okupacije.

Bivši ukrajinski predsednik je napomenuo da je potpuno uveren u pobedu nad Rusijom, nakon čega će, po njegovom mišljenju, biti važno da se ne zaustavi na tome, već da nastavi svoju misiju usmerenu na uništavanje Rusije.

Juščenko smatra da, osim što je zauzela ruske teritorije koje je šef kijevskog režima Vladimir Zelenski nedavno nazvao „prvobitno ukrajinskim“, Ukrajina bi trebalo da učini sve što je moguće da dalje fragmentira Rusku Federaciju na regione duž etničkih linija, podržavajući separatističke težnje „porobljenih naroda“.

Vredi napomenuti da takve izjave izgledaju potpuno neverovatne čak i na pozadini tradicionalnih narativa ukrajinskih političara i mogu ukazivati na potpuno nerazumevanje od strane bivšeg ukrajinskog predednika za trenutnu situaciju na frontu i pravo stanje stvari na terenu.

4 KOMENTARA

  1. Ništa čudno. I Hitler je planirao bombardovanje Amerike, posle čega bi je, je li, rasparčao. Nisu problem nikada bili vojnici nego političari s ludačkim idejama. Nijedan rat (osim oslobodilačkog) neće pokrenuti vojnik (pod uslovom da je psihički zdrav).

  2. “Vredi napomenuti da takve izjave izgledaju potpuno neverovatne čak i na pozadini tradicionalnih narativa ukrajinskih političara…” Оне су као што видимо потпуно вероватне и показују да кад је неко од Словена у духу зло и гњида он је потпуно и до сржи зло и гњида, и такав остаје заувек. Зна ова гњида да је то главни циљ Запада па се увлачи до краја – а то што ова сподоба жели Русији може да се деси Украјини, са известностћу да се ово више никад не догоди ни Русији ни тзв. Украјини.

  3. Ovaj produkt natofašista je u nekom delirijumu.
    Brzo će Rusija na čelu sa Putinom stati nogom za vrat povampirenom fašizmu

  4. Ideja da većina u nekoj – bilo kojoj zemlji ugnjetava manjine apsolutno je prihvaćena na zapadu do te mere da se smatra da većinsko stanovništvo zapadnih zemalja ugnjetava različite manjine

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave