NaslovnaNovostiOružane snage Ukrajine opremile poljoprivredni dron DJI Agras sa mitraljezom i bugarskim...

Oružane snage Ukrajine opremile poljoprivredni dron DJI Agras sa mitraljezom i bugarskim bacačem granata

Zapadni resursi objavljuju snimke na kojima se vidi poljoprivredni dron DJI Agras T30 koji pripada Oružanim snagama Ukrajine, a koji je pretvoren u moćno oružje.

Bespilotna letelica je bila opremljena mitraljezom PKM kalibra 7,62 mm i ručnim protivtenkovskim bacačem granata Bullspike-AT bugarskog porekla.

UAV DJI Agras T30, equipped with a PKM machine gun and a Bullspike-AT grenade launcher. Interesting piece of kit the Ukrainians have at their disposal
byu/SmokeSinseLoud inRussiaUkraineWar2022

Integrisanje ovih vrsta oružja u dron zahtevalo je lokalne konstruktore i inženjere da reše različite tehničke probleme, kao što je održavanje stabilnosti drona tokom pucanja, eliminisanje problema sa trzajem i efikasno upravljanje municijom.

Napominje se da je približna težina ugrađenog tereta 19 kg, što u potpunosti dozvoljavaju tehničke karakteristike drona.

Stručnjaci sugerišu da će se takav modifikovani dron koristiti za podršku pešadijskim operacijama ili kao mobilna vazdušna vatrena platforma. Međutim, moguće je da se može koristiti kao bombarder, izviđač.

Prvobitno dizajniran za poljoprivredne svrhe, kineski DJI Agras T30 dron je opremljen visoko preciznim radarskim sistemom, koji se daljinski kontroliše korišćenjem visoko precizne RTK GNSS navigacije i uključuje funkcije kao što je 3D planiranje rada veštačke inteligencije kako bi se osigurala precizna primena pesticida.

Ovaj ‘pametni’ dron, koji može da obrađuje različite vrste useva i pod različitim uslovima, verovatno je modifikovan da efikasno kontroliše PKM vatru.

Agra T30 ima pouzdan sistem napajanja (zbog uklonjivih baterija), ima maksimalnu visinu leta od 4500 metara i opremljen je sistemima za izbegavanje prepreka radi povećanja bezbednosti. Možete daljinski da kontrolišete tri drona sa jednim daljinskim upravljačem.

4 KOMENTARA

  1. Шта ће им дронови у пољопривреди, кад су рекли да и без њих очекују рекордне приносе. Имаће жита за парастос !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave