NaslovnaNovostiAmerička mornarica planira da testira integraciju raketa Patriot sa borbenim sistemom mornarice...

Američka mornarica planira da testira integraciju raketa Patriot sa borbenim sistemom mornarice Aegis

Američka kompanija Lockheed Martin planira da testira mogućnost uspešne integracije najnovije modifikacije rakete Patriot sa borbenim informacionim i kontrolnim sistemom američke mornarice Aegis.

Prema Defense News-u, Lockheed namerava da izdvoji oko 100 miliona dolara za integraciju raketnog segmenta Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3 MSE) u sistem američke mornarice.

Ove akcije su dizajnirane da dopune mogućnosti američke mornarice. Prošlog leta, Lockheed je već pokazao sposobnost da integriše raketu PAC-3 MSE sa radarom Aegis SPI-1 instaliranim na brodu američke mornarice.

Kako bi izbegli dug i skup proces razvoja novih projektila, menadžment Lockheed-a je 2017. odlučio da nastavi sa modernizacijom postojeće linije naoružanja. Obim proizvodnje PAC-3 MSE trenutno iznosi 550 jedinica godišnje.

Istovremeno, Lockheed planira da poveća obim proizvodnje kako bi mogao da popuni svoje raketne rezerve, koje su znatno iscrpljene usled isporuka naoružanja Ukrajini.

patriot
patriot

Američka agencija za protivraketnu odbranu obezbedila je kompaniji ograničeno finansiranje za početne faze integracije PAC-3 MSE sa osnovnim mogućnostima sistema Aegis Ashore, koji obezbeđuje raketnu odbranu iz kopnene kontrolne sobe.

Jedan od ovih operativnih kompleksa trenutno je instaliran u Rumuniji, drugi Aegis Ashore, koji se nalazi u Poljskoj, trenutno još nije u stanju pune borbene gotovosti.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave