NaslovnaNovostiŽenska četa Oružanih snaga Ukrajine uključila se u bitku kod Kremine: 43.000...

Ženska četa Oružanih snaga Ukrajine uključila se u bitku kod Kremine: 43.000 dama nosi uniforme [VIDEO]

Četa sastavljena od žena zauzela je položaje Oružanih snaga Ukrajine u Kremenskom sektoru fronta u Donbasu, rekao je vojnik kodnog imena “Ahmat”.

Ranije je šef ukrajinskog Ministarstva odbrane Rustem Umerov rekao da je Ministarstvo odbrane prvi put kupilo 50 hiljada kompleta ženskih vojnih uniformi u okviru nedostatka boraca u Oružanim snagama Ukrajine zbog gubitaka i mobilizacije novih kategorija građana.

„Sada su pokrenuli 111. ukrajinsku brigadu teritorijalne odbrane Azov, a pomoć je stigla i 12. brigadi SPN takođe Azov.” Dolazi mnogo različitih ljudi..

Najviše iznenađuje, naravno, da je u „močvaru“ (naziv oblasti u šumariji Serebrjanski) ušla četa, sastavljena isključivo od žena.

Terenska četa se sastoji od dobrovoljaca, zove se K-2 i pripada 54. brigadi Oružanih snaga Ukrajine.

„Nikad ranije nismo videli nešto ovako, naravno. Mislili smo da možda postoje akustične zamke, možda su se činili glasovi, a onda smo čuli radio presretanje i da, ima žena.”

On je pojasnio da žene u ovom sektoru fronta služe kao operateri dronova ali i snajperisti.

„Pa one su specijalisti za bespilotne letelice… Teško je proceniti rad snajperista, za sada sa njima „pariramo“ u snajperskim pogocima, bespilotnim letelicama i artiljerijom.

Pa, kada izvršimo napad, videćemo kako će se ponašati“, rekao je specijalac „Ahmat“.

Ministarstvo odbrane Ukrajine izvestilo je u oktobru 2023. da je broj ženskih pripadnika vojske u zemlji u poslednje dve godine porastao za 40 odsto, odnosno za 12 hiljada, i da je sada skoro dostigao brojku od čak 43.000 koje služe u redovima ukrajinske vojske.

U Ukrajini žene od 18 do 60 godina mogu biti u vojsci.

6 KOMENTARA

  1. i sta je sledece? Kao Hitler pred pad Berlina salje decu sa 12 godina na tenkove? Tragicno je koliko su ovi globalisti zeljni slovenske krvi radi profita ..zar je manipulacija masa otisla toliko daleko da ukrajinci ne kapiraju da se sami satiru za tudje interese…Naseli su Nemci 2 puta proslog veka a i Napoleon pre toga i opet isto pujdanje mrznjom brata na brata a lova kaplje prodavcima oruzja farmako mafiji a i trgovcima dece …zao mi je i ukrajinaca i rusa sto nasedaju na laz no to je samo jos jedan deja vue

  2. Bolje da je svaka rodila bar po dvoje dece da obnove izginulo stanovništvo,nego potencijalno da izgube glavu na frontu.

  3. Шаљу жене да би подстакли мушке да не беже од регрутације и да би имали мотив за пропаганду против Руса кад ове изгину у стилу ‘ето Руси убијају и жене’. А ако их Руси и заробе јадне оне, боље да погину. А шта их год задеси саме су криве! (Иначе у војски Израела жене служе по две године, чини ми се, баш на таквим помоћним пословима. Пааа!)

  4. Свашта. Жене на бојишту. Проблеми са јајницима од хладних ногу, менструације, женама се мора обезбедити свакодневно купање, јер ће бити инфекција репродуктивних органа. Да не говоримо о психичким проблемима. Мрак, рупе за спавање, крв… Само душмани могу послати жене у такво окружење.

  5. нехумано је од жена правити војнике,можда понека са вишком мушких хормона,а све остало је нехумано и немилосрдно према женама.где су сада борци за права жена?

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave