NaslovnaNovostiNeočekivano: Ruski padobranci iznenadnim sletanjem zauzeli Veseli i ušli u Belogorovku

Neočekivano: Ruski padobranci iznenadnim sletanjem zauzeli Veseli i ušli u Belogorovku [VIDEO]

Iznenadni razvoj događaja na Severskom frontu, pošto su ruski padobranci iznenadnim vazdušnim napadom pogodili ukrajinsku gardu sa severne strane Veselog i zauzeli naselje.

Kijev je kasno popodne potvrdio da su ukrajinske trupe bile prinuđene da se povuku iza reke Suhe Plotve pošto ih je opkolila ruska vojska.

Istovremeno, ruske snage su takođe značajno napredovale na frontu Belogorovka kada su ušle u urbanu zonu naselja.

Ruska armija napreduje sa više pravaca ka Seversku. Prema rečima Mihaila Zvinčuka, šefa ruskog Telegram kanala Ribar, očekuje se da će ruske snage stići do predgrađa Severska u prvom kvartalu 2024. godine.

Ruska armija zauzela Veseli i kreće ka Seversku

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u iznenadnom saopštenju juče kasno popodne da su njihove trupe zauzele naselje Veseli.

Prema saopštenju: „Postoje uspešna dejstva ruske vojske na Severskom pravcu. Usled napredovanja južno od ovog grada u Donjeckoj Narodnoj Republici, ruske trupe su oslobodile selo Vesjoloje“.

Zauzimanje Veselog pokazuje da su ruske trupe stigle severno od reke Suhe Plotve. Prema informacijama, to rezultira poravnavanjem fronta duž linije Nikolajevka-Razdolovka-Veseli.

Istovremeno, ruske snage sada mogu da dođu do „bokova“ ukrajinskog garnizona koji brani Seversk u oblasti Spornoje. Naselje Veseloje se nalazi u severnom pravcu u Bahmutskoj oblasti.. Tuda prolazi železnička pruga koja vodi do Severska.

U decembru su ruske jedinice prodrle u odbranu ukrajinskih oružanih snaga duž železničke pruge istočno od Veselog, počevši da pokrivaju liniju Veseli-Razdolovka.

Ruske trupe takođe napreduju na Belogorovku – ukrajinska odbrana oko Severska se ruši

Istovremeno, Oružane snage Rusije postigle su novi lokalni uspeh na severskom pravcu.

Ukrajinska armija potvrđuje informaciju da su ruske trupe preuzele kontrolu nad delom teritorije na istoku Belogorovke. Ovo je blizu administrativne granice između DNR i LNR.

Prema informacijama, ruske trupe su napredovale do dubine od 400 metara duž fronta širine oko 1,6 kilometara i ušle na teritoriju Popasnjanskog okruga za vodosnabdevanje.

Ruske trupe deluju u malim udarnim odredima uz podršku artiljerije i vazduhoplovstva. Važnu ulogu u napredovanju igraju FPV-dronovi, uz pomoć kojih se lociraju i uništavaju ukrajinske vatrene tačke.

Belogorovka se nalazi zapadno od Luganska. To je važno utvrđeno područje ukrajinske vojske.

Ukrajinske oružane snage strahuju da će zauzimanje Belogorovke od strane ruskih trupa potpuno urušiti odbranu u šumi Serebrjanski.

Zauzvrat, ruske trupe, koje su napredovale ka istočnom delu naselja, bore se za deponiju južno od Belogorovke. To je ključno uzvišenje u ovom pravcu, čije posedovanje suštinski garantuje posed samog naselja.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave