Naslovna Novosti Masakr na Dnjepru: 200 ukrajinskih vojnika izgubljeno u bitkama na zaleđenoj reci...

Masakr na Dnjepru: 200 ukrajinskih vojnika izgubljeno u bitkama na zaleđenoj reci smrti [VIDEO]

1
dron prevrnuo camac ukrajinskih desantnih trupa dok su prelazili dnjepar
dron prevrnuo camac ukrajinskih desantnih trupa dok su prelazili dnjepar
google news

Ukrajina je prošle nedelje ostala bez oko 200 poginulih ili ranjenih vojnika i brojnim borbenim sredstvima u naselju Krinki na levoj obali Dnjepra, saopštio je guverner ruske Hersonske oblasti Vladimir Saldo.

Borbena grupa Dnjepar izveštava da su prošle nedelje ukupni gubici Ukrajinaca u ovoj oblasti premašili 200 boraca.

Uništena su i dva samohodna i vučena artiljerijska sistema, 12 minobacača, tenk, oklopno borbeno vozilo, PVO sistem i sedam automobila.

Osim toga, Ukrajinci su izgubili 15 čamaca, 38 dronova i 19 objekata vojne infrastrukture (skladišta, osmatračnice, kontrolni centri itd.).

Prema Saldou, ukrajinske trupe su opterećene respiratornim bolestima i promrzlinama zbog hladnoće. Evakuisati ih iz Dnjepra je praktično nemoguće, jer se reka zamrzla.

Vašington post: masakr Ukrajinaca u Dnjepru

Izveštaj američkog glasila Vašington post, koji se poziva na ukrajinske vojnike i ratne dopisnike, govori o masakru ukrajinskih oružanih snaga u reci Dnjepar.

Prema izveštaju, ukrajinski vojnici su izrazili svoje proteste zbog velikih gubitaka koje su pretrpeli nakon neuspešnog pokušaja da pređu Dnjepar u Hersonskoj oblasti.

„Imamo ogromne gubitke. Jednostavno gubimo ljude, nema rezultata“, kažu ukrajinski novinari koji prate dešavanja na vojnom frontu.

Prema rečima ukrajinskih vojnika koji su učestvovali u operaciji prelaska Dnjepra, njihova misija nije bila uspešna: pretrpeli su gubitke u pokušaju da pređu reku, pa su se našli pod artiljerijskom vatrom.

Kako tvrde ukrajinski vojnici, takve operacije nisu vredne njihovog života. Međutim, novinari javljaju da ukrajinsko rukovodstvo treba da pokaže svojim zapadnim „partnerima“ izvestan uspeh.

Njujork Tajms: To je samoubilačka misija

Njujork tajms piše da ukrajinski vojnici opisuju pokušaje kontranapada ukrajinskih vojnih snaga u južnim regionima Hersona kao neefikasne.

„Tamo se na levoj obali Dnjepra nemoguće učvrstiti. Tamo je nemoguće prebaciti opremu “, citirale su novine jednog od ukrajinskih vojnika kao Alekseja.

“To nije čak ni borba za opstanak, to je samoubilačka misija”, rekao je on.

On je takođe demantovao izjave ukrajinskih zvaničnika da je vojska stekla uporište na levoj obali i da je postavila nekoliko uporišta. Loša priprema i logistika ukrajinskih komandanata su iza velikih gubitaka u oblasti sela Krinki, javljaju ukrajinski vojnici.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine nije demantovao niti komentarisao optužbe vojnika, napominje Njujork tajms.

1 KOMENTAR

  1. Gledam ove snimke, a gledao sam jos dosta drugih, da je samo dvesta njih poginulo na prelaženju reke, verujem da ih je od posledica ranjavanja poginulo stotinak, ali koliko se njih udavilo, ima užasnih snimaka, termalni snimak, pukne bomba kraj camca, on se naravno probusi, par sekundi se vidi obrisi sest glava koje se bacakaju po vodi i onda nestaju, stvarno užasno i nesvatljivo, pa da su ribokradice više bi se pritajili i šunjali po reci.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version