Naslovna Novosti Ruske bombe nastavljaju da padaju na civilne ciljeve u pozadinskim područjima

Ruske bombe nastavljaju da padaju na civilne ciljeve u pozadinskim područjima

0
fab 250 ispred su 25tm
fab 250 ispred su 25tm
google news

8. januara još jedna ruska vazdušna bomba je greškom pala u rusku pozadinu. Kao rezultat nekog kvara, ruska teška bomba FAB-250 je udarila u oblast grada Rubežnoje u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR). Bomba navodno nije eksplodirala.

Šef nove Republike je potvrdio incident, ali do sada nije objavljen nijedan snimak sa tog područja. Prema rečima lokalnog zvaničnika, u incidentu niko nije povređen. Meštani su evakuisani iz tog područja. Svima je ponuđen smeštaj na punktu za privremeni smeštaj.

„Tamo je sada petoro ljudi, uključujući dvoje dece. Ostali su odlučili da ostanu kod rođaka i prijatelja.” – izvestio je šef LNR.

Na licu mesta radi istražna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i predstavnici Ministarstva za vanredne situacije i Vojne komande. Specijalisti donose odluku o neutralizaciji municije.

Do incidenta je verovatno došlo tokom novog talasa ruskih udara na ukrajinske vojne objekte koji se dogodio jutros.

Ovo je druga ruska vazdušna raketa, koja je slučajno pala u stambeno pozadinsko područje tokom protekle nedelje. Štaviše, još jedna ruska planirana avionska bomba FAB-250 pronađena je na polju u Belgorodskoj oblasti pre nekoliko dana.

ruska raketa greskom 22sravnila selo sa zemljom22 u ruskoj oblasti voronjez
ruska raketa greskom “sravnila selo sa zemljom” u ruskoj oblasti voronjez

Očigledno, bomba je lansirana na mete u oblasti Harkova, ali iz nekog razloga nije dosegla do cilja i pala je u pograničnom području.

Zbog masovne upotrebe ovakvih bombi tokom vojnih operacija na svim ukrajinskim linijama fronta, neeksplodirane vazdušne teške bombe se često otkrivaju kako na teritoriji Rusije, tako i na ukrajinskim vojnim položajima.

Međutim, sve veći broj ruskih raketa koje padaju u pozadinskim područjima može izazvati određene sumnje.

Uzimajući u obzir da neki proukrajinski diverzanti i dalje mogu da dođu do ruskih vojnih aerodroma, možda čak i nisu u pitanju greške, već rezultat uspešnih operacija kijevskog režima.

Naime, odbrambena obaveštajna služba (GUR) Ukrajine zvanično je saopštila da je ruski borbeni avion Su-34, inače vredan više od 50 miliona dolara, zapaljen na aerodromu Šagol u ruskom gradu Čeljabinsku u noći 4. januara 2024. godine.

Літак

Ukrajinska obaveštajna agencija je saopštila da je borbeni avion pripadao 21. mešovitoj avijacijskoj eskadrili Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. “U noći 4. januara, grupa diverzanata zapalila je ruski lovac-bombarder Su-34 na aerodromu Šagol u Čeljabinsku,” tvrdio je tada GUR.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version