Naslovna Novosti Rusk projektil greškom “sravnio selo sa zemljom” u ruskoj oblasti Voronjež

Rusk projektil greškom “sravnio selo sa zemljom” u ruskoj oblasti Voronjež [VIDEO]

1
ruska raketa greskom 22sravnila selo sa zemljom22 u ruskoj oblasti voronjez
ruska raketa greskom 22sravnila selo sa zemljom22 u ruskoj oblasti voronjez
google news

Jedna od ruskih raketa je 2. januara slučajno pala u selo Petropavlovka u ruskoj pograničnoj oblasti Voronjež. Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je nesreću, tvrdeći da je došlo do “nenormalnog ispuštanja municije tokom leta ruskog vojnog aviona iznad stambenog naselja.”

Ruska vojska nije objavila o kakvoj se municiji radi, niti bilo kakve druge detalje incidenta. Nesreća nije prošla bez štete. Prema navodima lokalnih vlasti, oštećeno je najmanje šest privatnih zgrada.

Uviđaj je u toku, na licu mesta rade službe Hitne pomoći.

„Drugog januara, oko 9.00 časova, tokom preleta aviona VKS iznad naselja Petropavlovsk u Voronješkoj oblasti, došlo je do prinudnog ispuštanja avijacione municije, žrtava nije bilo. Oštećeno je šest privatnih objekata“, javile su lokalne vlasti.

Meštani su evakuisani u privremene smeštajne objekte. Lokalne vlasti su uverile da će sve oštećene kuće biti obnovljene.

U aprilu 2023. još jedna ruska raketa slučajno je pala iz aviona Su-34 kada je leteo iznad Belgoroda. U nesreći takođe nije bilo žrtava, ali je naneta šteta na nekoliko zgrada.

Od tada su postojali izveštaji da su nekoliko teških FAB bombi pale u Belgorodskoj oblasti; ali ih nisu potvrdili ni zvaničnici ni bilo kakvi drugi snimci.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version