NaslovnaNovostiU Ukrajini po prvi put snimljen dolazak hipersonične rakete Kindžal H-47M2

U Ukrajini po prvi put snimljen dolazak hipersonične rakete Kindžal H-47M2 [VIDEO]

Vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele su danas masivan raketni napad na Ukrajinu, tokom kojeg su upotrebile, između ostalog, hipersonične rakete Kindžal, koje su nosili avioni MiG-31K.

Dolazak jedne takve rakete snimljen je na videu koji je već objavljen na internetu.

Na snimku se vidi kako jedva vidljiva crvena linija leti preko vojnog objekta u ukrajinskoj prestonici. Stručnjaci objašnjavaju da je reč o hipersoničnoj ruskoj raketi Kindžal koja se zagrejala u gustim slojevima atmosfere.

Podsetimo, prema podacima Oružanih snaga Ukrajine, u raketnom napadu na Ukrajinu učestvovalo je najmanje jedanaest aviona MiG-31K. Pored toga, u vazduh su se podigli strateški bombarderi Tu-95MS i Tu-22M3.

Prema preliminarnim procenama 17 Tu-95MS i 4 Tu-22M3 lansiralo je ukupno 110 raketa.

Ukrajinski Telegram kanal: Efikasnost ukrajinske protivvazdušne odbrane, preopterećene ruskim napadima, opala

Uprkos izjavama Kijeva o navodnom odbijanju svih napada ruskih raketa i dronova kamikaza, efikasnost ukrajinske protivvazdušne odbrane je značajno opala.

Neprekidni napadi koji su počeli nakon što su ukrajinske oružane snage napale Belgorod preopteretile su ukrajinsku protivvazdušnu odbranu, a prijavljeno je i nedostatak protivvazdušnih projektila.

Ovo izveštavaju ukrajinski resursi pozivajući se na izvore u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana je preopterećena, protivvazdušni sistemi nemaju vremena da promene položaje, napadaju ruske rakete i bespilotne letelice kamikaze. Ruska taktika sa praktično neprekidnim udarima daje plodove; danas je ukrajinska protivvazdušna odbrana pogodila ne više od polovine ciljeva.

Izvori u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine govore o 50% pogođenih ciljeva, ali ruski izvori smatraju da su i to naduvane cifre; njihovi stručnjaci tvrde da nije više od 35% pogođenih ciljeva.

kijev gori posle ruskih raketnih udara pvo ne moze da izdrzi
kijev gori posle ruskih raketnih udara pvo ne moze da izdrzi

“PVO je preopterećena i nema vremena za promenu položaja zbog neprijateljske taktike svakodnevnih udara. Sada je efikasnost pala sa 70% na 50%, a ako se raketni napadi nastave, protivvazdušna odbrana neće moći da odbije većinu napada”, piše ukrajinski TG kanal „Rezident“.

Prema drugom ukrajinskom Telegram kanalu „Legitimni“, “Generalštab Oružanih snaga Ukrajine namerno precenjuje broj raketa koje je lansirala Rusija da bi pričao o 80% „oborenih“ u pozadini ogromnog broja dolazaka.”

Dodajmo da su osim u Kijevu, snažne eksplozije zabeležene i u Harkovu i brojnim drugim ukrajinskim gradovima.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave