NaslovnaNovostiAvion Japan Airlines-a se sudario sa avionom obalske straže i izgoreo; Ljudi...

Avion Japan Airlines-a se sudario sa avionom obalske straže i izgoreo; Ljudi beže iz zapaljenog aviona

Avion kompanije Japan Airlines koji je leteo iz Tokija za Hokaido bio je prinuđen da se vrati i prinudno sleti jer mu se jedan od motora zaustavio.

Incident se dogodio 8. aprila. Let 521, koji je poleteo sa aerodroma Haneda u Saporu, poleteo je sa 239 putnika i članova posade. Ubrzo nakon poletanja, desni motor aviona je zakazao, što je navelo posadu da zatraži prinudno sletanje.

Avion je uspešno sleteo na aerodrom Haneda. Usled incidenta, na sreću, niko nije povređen. Informaciju o incidentu objavio je TV kanal TBS. Incident je pod povećanim nadzorom s obzirom na stroge bezbednosne standarde u japanskoj vazduhoplovnoj industriji.

Međutim, u ovom trenutku se zna da zapaljeni avion nije bilo moguće ugasiti – potpuno je izgoreo. Avion obalske straže koji se sudario sa avionom Japan Airlinesa na aerodromu u Tokiju bio je relativno veliki avion Dash 8. Još nema reči o statusu posade.

U Japanu se za 16 sati dogodilo 155 zemljotresa

Centralni Japan pogodilo je 155 zemljotresa između 16:00 u ponedeljak i 09:00 u utorak po lokalnom vremenu, saopštila je Japanska meteorološka agencija (JMA). Većina ovih zemljotresa premašila je magnitudu 3. Pored toga, stanovnici su u utorak ujutro osetili još šest snažnih potresa.

Prema preliminarnim podacima, najmanje 48 osoba je poginulo u ovim zemljotresima, a materijalna šteta je značajna. Japanski premijer Fumio Kišida rekao je u utorak da su višestruki i jaki zemljotresi, uključujući i jedan jačine većom od 7 magnitude, izazvali “mnoge žrtve” i ozbiljnu materijalnu štetu.

Kišida je potvrdio značajnu štetu, uključujući urušavanje zgrada i požare.

„Moramo brzo delovati da bismo spasili živote“, rekao je on.

Snažan zemljotres pogodio je centralni Japan i na Novu godinu u kojem je poginulo najmanje šest osoba. Policija i lokalne vlasti prefekture saopštile su da su tela pronađena zakopana ispod ruševina srušenih zgrada u utorak u ranim satima (po lokalnom vremenu).

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave