NaslovnaNovostiLoš predznak: Volodimir Zelenski otišao u Avdijevku – odlikovao ukrajinske vojnike

Loš predznak: Volodimir Zelenski otišao u Avdijevku – odlikovao ukrajinske vojnike [VIDEO]

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je juče da je posetio grad Avdijivku, na istočnom frontu, koji je mesecima više puta bio na udaru ruskih snaga koje pokušavaju da ga opkole.

“Avdijivka, obišao sam položaje 110. motorizovane brigade“, napisao je ukrajinski predsednik na svim svojim socijalnim mrežama, proprativši objavu video snimkom na kojem se vidi ispred table sa imenom grada, te kako vojnicima uručuje odlikovanja.

“Sa komandantom smo razgovarali o situaciji u pogledu odbrane i osnovnih potreba“, dodao je on.

Zelenski je napomenuo da se Avdijivka nalazi u jednoj od „teških zona fronta“ i da je „lično zahvalio vojnicima i onima na prvoj liniji fronta na uslugama“. „Zahvaljujući ovim vojnicima cela zemlja je preživela“, naglasio je on.

Ukrajinski predsednik je nekoliko puta posetio liniju fronta od početka rata na različitim lokacijama. Između ostalih, otišao je i u Bahamut, gde se mesecima vodila jedna od najkrvavijih bitaka u ratu, pre nego što je u maju pala u ruke Rusima.

Ove nedelje Rusija je objavila da je zauzela još jedan grad u regionu, Marinka, koji se nalazi malo severnije. Ukrajinska vojska potvrdila je da se povukla na periferiju ovog grada.

zelenski u poseti ukrajinskoj vosci pre pada bahmuta
zelenski u poseti ukrajinskoj vosci pre pada bahmuta

Ruska vojska je zvanično objavila zauzimanje Marinke 25.12.2023. godine, poslednjeg uporišta Oružanih snaga Ukrajine (OSU) u ovom naseljenom mestu. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ministar odbrane Sergej Šojgu lično izvestio o uspešnoj operaciji predsednika Vladimira Putina.

Borbe za Marinku, koja se nalazi u blizini Donjecka, nastavljene su od 2014. godine i intenzivirane su početkom eskalacije sukoba u februaru 2022. godine. Poslednje uporište ukrajinskih oružanih snaga u oblasti dača zauzele su ruske trupe u nedelju uveče, što je omogućilo uspostavljanje pune kontrole nad teritorijom.

2 KOMENTARA

  1. Izbaksuzirati će ih i ovde kao i one nesretnike u Artjomovsku prošle godine(sa zastavom i potpisima na njoj).Samo da hoće češće da se pojavljuje na frontu.

  2. Nesto slicno je bilo i u ratu u Bosni. Gde god se pojavio Krajisnik i Karadzic to je palo turcima u ruke. Ajd videcemo da li je tako i ovde.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave