NaslovnaNovostiUkrajinsko vazduhoplovstvo: Noćas zabeležen najveći udar po Ukrajini ikada - Kindžal, H-22,...

Ukrajinsko vazduhoplovstvo: Noćas zabeležen najveći udar po Ukrajini ikada – Kindžal, H-22, H-101, bespilotne letelice…

Ministarstvo odbrane Ukrajine prenosi informacije o najmasovnijem kombinovanom napadu sa kojim se zemlja suočila do sada. Portparol ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Jurij Ignat nedavno je rekao da radarski monitori pokazuju znatno više ciljeva nego ikada ranije.

Prema njegovim rečima, za izvođenje udara korišćena su različita sredstva, uključujući hipersonične rakete Kindžal, balističke rakete, krstareće rakete, bespilotne letelice i rakete H-22 ili H-32. On je takođe napomenuo da je oko 18 strateških bombardera koristilo rakete H-101/H-505.

Ovaj napad je doveo do serije eksplozija u raznim gradovima Ukrajine, uključujući Kijev, Dnjepar, Harkov, Odesu i Lavov. U Kijevu je izbio požar u skladištu u kojem je mogla biti municija ili eksploziv.

U Lavovu su, prema informacijama gradonačelnika Andreja Sadovog i javnog TV kanala, dogodile dve eksplozije koje su izazvale požar na kritičnom infrastrukturnom objektu.

Za sada nema zvaničnih komentara ruskog Ministarstva odbrane u vezi sa Ignatovim izjavama. Ukrajinski informativni resursi takođe javljaju da nisu zabeleženi napadi sa brodova i podmornica koje se nalaze u Crnom moru, ali to ne isključuje mogućnost drugog talasa napada na vojne objekte Oružanih snaga Ukrajine.

„Lavov – ponovo eksplozije“: U Ukrajini se ponovo čuju eksplozije, prijavljuju se ponovljena lansiranja raketa

Serija ponovljenih eksplozija dogodila se u Lavovu, koji se nalazi u zapadnoj Ukrajini. Ovo je na svom Telegram kanalu objavio gradonačelnik grada Andrej Sadovoj, potvrđujući informacije o novim eksplozijama u gradu.

Lavov – ponovo eksplozije“, napisao je Sadovoj, ne iznoseći nikakve detalje.

Ovi događaji se odvijaju u pozadini upozorenja o vazdušnom napadu širom Ukrajine objavljenog u petak rano ujutru.

Prema poslednjim podacima, zabeleženo je još šest raketnih lansiranja u pravcu ukrajinske teritorije, što može ukazivati na novu seriju raketnih napada.

Ministarstvo odbrane Ukrajine daje informacije o najmasovnijem i najkombinovanijem napadu sa kojim se zemlja suočila u ovom trenutku. Portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurij Ignat rekao je da je na radarima vidljivo znatno više ciljeva nego ikada ranije.

Prema njegovim rečima, za izvođenje udara korišćena su različita sredstva, uključujući krstareće i balističke rakete, kao i bespilotne letelice.

U Harkovu eksplozije velikih razmera – prijavljeno je 22 lansiranja projektila

U noći 29. decembra, Harkov je bio izložen masivnoj raketnoj vatri, što je rezultiralo najmanje šest eksplozija u gradu. Ovo je saopštio gradonačelnik Harkova Igor Terehov. Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine upozorilo je na let raketa u pravcu Harkova i pre početka granatiranja, dakle u pitanju su verovatno krstereće rakete.

Zbog opasnosti od raketnih napada, u većini regiona Ukrajine proglašena je vazdušna uzbuna, a stanovništvu se savetuje da se skloni. Prema podacima Harkovske oblasne vojne uprave, izvedeno je oko 10 udara. Međutim, drugi izvori ukazuju na lansiranje najmanje 22 projektila, što ovo čini jednim od najvećih napada poslednjih meseci.

Osim Harkova, napadi su pogodili i druge regionalne jedinice Ukrajine, uključujući Kijev, Lavov, Dnjepar i druge gradove.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave