NaslovnaNovostiNemačka: Planiramo proizvodnju oklopnih vozila Lynx i Fuchs u Ukrajini do 2024....

Nemačka: Planiramo proizvodnju oklopnih vozila Lynx i Fuchs u Ukrajini do 2024. godine

Nemački odbrambeni gigant Rheinmetall AG pretenduje da sledeće godine počne proizvodnju oklopnih vozila u Ukrajini, navodi se u izjavi njihovog generalnog direktora Armina Papergera, objavljenoj u ekonomskom časopisu WirtschaftsWoche.

Paperger je procenio da će početkom 2024. godine biti potpisan ugovor sa Ukrajinom za proizvodnju oklopnih transportera „Fuchs” i borbenih oklopnih vozila „Lynx”.

“Nakon potpisivanja ugovora, želimo da završimo izgradnju prvog Fuchs-a u roku od 6-7 meseci i prvog Lynx-a za 12-13 meseci”, rekao je generalni direktor Rheinmetall-a.

Ukrajina je u oktobru najavila zajedničko ulaganje u odbranu sa Rheinmetall AG za domaću proizvodnju ključne vojne opreme, kao i za održavanje sistema naoružanja koje im isporučuje Zapad.

Zapadni saveznici Kijeva isporučili su Ukrajini vojnu pomoć vrednu desetine milijardi dolara od početka eskalacije sukoba sa Rusijom u februaru 2022. godine. Nemačka svojim delovanjem spada u grupu najvažnijih saveznika Ukrajine.

Ukrajinski zvaničnici se nadaju da će saradnja sa zapadnim proizvođačima oružja revitalizirati domaću odbrambenu industriju, koja se godinama pokazala neadekvatnom i opterećena je nedostatkom transparentnosti.

Kijev takođe teži da postepeno smanji svoju zavisnost od zapadne pomoći, da dodatno podstakne ukrajinsku ekonomiju i ubrza isporuku municije na frontove kako bi podržao svoju kontraofanzivu protiv teško naoružanog protivnika.

9 KOMENTARA

  1. Изгледа да је и у Немачкој почела да важи она наша изрека СЕЛО ГОРИ А БАБА СЕ ЧЕШЉА . Док држава клизи у пропаст њима најбитнији оклопњаци за Украину 😂😂😂

  2. Ukraina ce da postane vodeci proizvodjac i izvoznik oruzja. Koliko to god na prvu besmisleno zvucalo, na ovaj nacin ce ocuvati industriju i stvoriti radna mesta..te pogurati ekonomiju. A uostalom zasto ne bi proizvodili sami sto im treba..

  3. Joj koji smehotres, pa kako ce dovesti sirovine i materijale za obradu, ti oklopi se seku sa plazmom, kako ce da dopremaju gasove za to, pa da je i duboko pod zemljom.
    Uzgred, sta ce im Harkov?

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave