NaslovnaNovostiStotine ruskih vojnika sa Hristovom zastavom - Kleče i mole se pred...

Stotine ruskih vojnika sa Hristovom zastavom – Kleče i mole se pred bitku sa Ukrajincima [VIDEO]

Stotine ruskih pravoslavnih vojnika se mole, a sveštenik im daje svetu vodu, usred velike hladnoće i snega neposredno pre nego što su prebačeni na liniju fronta gde počinje velika bitka sa ukrajinskim snagama.

Prema izvorima, vojni kapelan prikazan na snimku je otac Viktor Lenok iz Moskve.

„Nema osnova za mirovne pregovore sa Ukrajinom“

Kremlj je juče saopštio da trenutno ne postoji osnova za mirovne pregovore između Rusije i Ukrajine i da je mirovni plan koji je predložio Kijev nelogičan jer isključuje Rusiju.

„Mi zaista verujemo da pitanje pregovora u ovom trenutku nije relevantno“, rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Peskov je dodao da je Britanija poništila šanse za mirovni sporazum 2022. pritiskajući Kijev da odbije nacrt sporazuma ubrzo nakon što je Rusija poslala trupe u Ukrajinu.

“Posle toga nije bilo preduslova za pregovore, a još manje preduslova nakon što je Ukrajina faktički zakonski zabranila bilo kakve pregovore sa ruskom stranom“, rekao je Peskov.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potpisao je u oktobru 2022. dekret kojim se zvanično proglašava „nemogućim“ bilo kakvi ukrajinski razgovori sa Putinom nakon što je Rusija objavila da je pripojila četiri regiona južne i istočne Ukrajine.

Peskov je rekao da je mirovni plan Zelenskog, poznat kao „formula mira“ ukrajinskog predsednika, pogrešan jer nastoji da postigne mir bez učešća Rusije.

„U najmanju ruku, ovo je apsurdan proces“, rekao je Peskov. Mirovni plan Zelenskog od 10 tačaka poziva na povlačenje ruskih trupa i prekid neprijateljstava i obnavljanje državne granice Ukrajine sa Rusijom.

Bivši general NATO-a: Ukrajina će biti prinuđena da se odrekne teritorije da bi postigla primirje sa Rusijom

Ukrajina će biti prinuđena na teritorijalne ustupke kako bi postigla primirje sa Rusijom, rekao je za poljski list ONET predsednik komisije za vojnu istoriju Portugala, general Žoao Vieira Borhes, dugogodišnji veteran NATO-a.

“Bez podrške SAD, Ukrajina više neće moći da povrati izgubljenu teritoriju. Postoji rizik da Kijev napravi ustupke na terenu i izgubi svoj pregovarački potencijal“, istakao je general NATO-a.

zelenski i tramp
zelenski i tramp

Vijera Borhes je rekao i da će izbori sledeće godine u SAD negativno uticati na podršku Vašingtona Kijevu.

Ako republikanci dođu na vlast, Ukrajina će se suočiti sa velikim poteškoćama u dobijanju vojne pomoći, tvrdi general.

2 KOMENTARA

  1. Sve su to uradile Cija bande na Majdanu 2014.godine. Da nije bilo Majdana 2014.godine, ne bi bilo ničega od ovoga danas. Tužno je što se bore dva bratska naroda zarad Američkih interesa i interesa Duboke države i Novog svetskog poretka. A Nacista Zelenski gura sopstveni narod u propast. Isključite TV uključite mozak ljudi!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave