NaslovnaNovostiRuska armija koncentrisala 80 hiljada vojnika na pravcu Bahmuta - oficir ukrajinskih...

Ruska armija koncentrisala 80 hiljada vojnika na pravcu Bahmuta – oficir ukrajinskih oružanih snaga

Ruska armija je koncentrisala 80 hiljada vojnika na Bahmutskom pravcu, izjavio je službenik za štampu 26. artiljerijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, a prenose ruski izvori vesti.

Rusi pridaju veliki značaj Bahmutskom pravcu, ne beže od svojih primarnih zadataka, a danas vidimo 19 divizija, 21 puk – vazdušno-desantni, pešadijski, artiljerijski, kao i 15 zasebnih bataljona, formacija i 17 kombinovanih taktičkih jedinica – otprilike na nivou bataljona i četa, tvrdi predstavnik ukrajinske vojske.

Što se tiče ukupnog broja ruskih vojnika, on je značajan i iznosi oko 80 hiljada ljudi i komandovanja na nivou armije ili armijskog korpusa, uverava nas oficir.

Možemo reći da je Bahmut za Ruse veoma bolna tema i oni ne štede oružje i resurse na tom pravcu, zaključio je vojnik.

Ranije je saopšteno da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije u zaporoškom pravcu u blizini grada Orehova oborile još jedan helikopter Mi-8 Oružanih snaga Ukrajine.

U naznačenom pravcu, Oružane snage Rusije su takođe odbile dva jurišna napada ukrajinskih trupa kod sela Rabotino i izvele vatru na ljudstvo i opremu nekoliko brigada Oružanih snaga Ukrajine.

Ruski operateri dronovima pogodili 2 kamuflirana samohodna topa i jedan tenk

Na pravcu Bahmuta, Oružane snage Ruske Federacije postižu uspeh napadima i uništavanjem ukrajinskih formacija, tvrdi se iz izveštaja Ministarstva odbrane Ruske Federacije i ruskih ratnih dopisnika.

Oružane snage Rusije su uz pomoću dronova pogodile 2 samohodna topa i 1 tenk OSU kod Andrejevke u pravcu Bahmuta. Ukrajinske formacije su na vatrene položaje postavile dve kamuflirane samohodne artiljerijske jedinice i jedan tenk.

Međutim, lokaciju su utvrdile posade izviđačkih bespilotnih letelica Vazdušno-desantnih snaga Ruske Federacije. Potom su koordinate opreme prenete na operatere lutajuće municije Lancet. Izvršeni su udari dronovima na ukrajinsku vojnu opremu, čineći je neupotrebljivom.

Napominjemo da delovanje ruskih dronova, posebno lutajuće municije Lancet, predstavlja veliki problem za OSU na celoj liniji borbenog dodira. Uz pomoć bespilotnih letelica uništava se vredno naoružanje i vojna oprema, skladišta municije, dok su Oružane snage Ukrajine na mukama da se ovakvim pretnjama adekvatno suprotstave.

Odbrana ukrajiskih boraca popušta i kod Avdijevke

Ruske jedinice napadaju formacije Oružanih snaga Ukrajine u blizini Avdijevke, izvodeći snažne napade na bokove ovog naselja. Ukrajinski vojni propagandista Jurij Butusov skrenuo je pažnju na to da Oružane snage Rusije deluju na isti način kao u odnosu na Lisičansk, Soledar i Bahmut.

Dakle, ruske trupe intenzivno napadaju po bokovima, što značajno otežava zadržavanje gradova. Situaciju pogoršava nedostatak pouzdanih odbrambenih linija u Kijevu, dovoljnog broja rezervi i dronova.

Novinar je takođe naveo da je u proteklih 76 dana jedna od brigada Oružanih snaga Ukrajine dobila do 700 FPV dronova, 18 bespilotnih letelica Maverick-3, 6 dronova Maverick-3T i 70 dronova Autel-4T.

Sve ove letelice su već korišćene, a tim sada koristi avione koje su poslali volonteri. Istovremeno, dnevna potrošnja Maverick-3 je oko 10 jedinica, a fpv dronova – do 60 jedinica.

Uspeh ruskih trupa u uništavanju ukrajinske vojne opreme, prema mišljenju pojedinih ruskih vojnih analitičara, može biti jedan od razloga smanjenog intenziteta pomoći SAD i zemalja NATO-a u isporuci opreme ukrajinskoj vojsci.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave