NaslovnaNovostiNa zidu kuće u Marinki pronađena oproštajna poruka opkoljenog ruskog vojnika

Na zidu kuće u Marinki pronađena oproštajna poruka opkoljenog ruskog vojnika

Prilikom zauzimanja grada Marinka u Donbasu, ruski vojnici Južnog vojnog okruga naišli su na posebno dirljivo otkriće. Otkrili su poslednje pismo 21-godišnjeg ruskog vojnika Romana Rudakova iz Batajska u Rostovskoj oblasti.

Ono što je neobično u vezi sa ovim pismom je da je ispisano markerom na cigli u zidu zgrade. U svojoj poruci, Roman je iskazao brigu o svojim najmilijima – majci, sestri i bratu.

Ova poruka je pronađena na mestu gde je pronađeno i devet tela. Pretpostavlja se da je reč o vojnicima 103. puka 150. motorizovane divizije, koji su bili opkoljeni i uzvraćali do poslednjeg, bez mogućnosti za podrškom.

Pre odlaska na front, mladić je, kao i njegova porodica, živeo u Batajsku (Rostovska oblast), a nije prošlo ni tri meseca do potpisivanja ugovora sa Ministarstvom odbrane Ruske Federacije, od kada se vratio iz vojne službe.

Poslednja poruka Romana Rudakova toliko je šokirala vojsku na tom mestu da je odlučeno da se ova cigla sačuva kao spomen-znak. Planirano je da se postavi u sedištu vojne jedinice, pored transparenta.

Ovaj događaj je duboko dirnuo ne samo borce koji su zatekli poruku, već i širu javnost, ističući lične tragedije i ljudska stradanja. U noći 17. decembra, Marinka u Donjecku je, prema ruskim izvorima, potpuno pod ruskom kontrolom.

6 KOMENTARA

  1. Bilo je takvih hrabrih momaka i kod nas u rativima 90-ih. Nek im Bog prosti sve njihove grehe i tom momku kao i svim nasim momcima. Slava im!

  2. Tužno ali ,podsjetnik da neki ljudi ne odustaju od izvršenja dužnosti prema sebi,svojim saborcima i otadžbini,čak i kada su potpuno svijesni da izlaza nema.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave