NaslovnaNovostiOružane snage Ukrajine postavljaju „zmajeve zube“ na granici sa Rusijom u Černigovskoj...

Oružane snage Ukrajine postavljaju „zmajeve zube“ na granici sa Rusijom u Černigovskoj oblasti

Na internetu su objavljeni snimci izgradnje odbrambenih objekata vojnih lica Oružanih snaga Ukrajine na granici sa Ruskom Federacijom u oblasti Černigov. Snimci pokazuju kako ukrajinska vojska gradi rovove, barikade i dugotrajna vatrena mesta, koja su armirana betonom.

Prema rečima ukrajinskog generala Naeva, pod čijim rukovodstvom se grade odbrambene linije, planira se izgradnja ukupno dve odbrambene linije u Černigovskoj oblasti. Podsetimo, Černigovska oblast ima zajedničku granicu i sa Rusijom i sa Belorusijom.

Pored toga, na objavljenim snimcima možete videti da se „zmajevi zubi“ – protivtenkovske betonske konstrukcije u obliku konusa – ugrađuju na otvorenim prostorima uz pomoć dizalica.

Oni su postali jedna od prepreka koju NATO oprema ukrajinskih oružanih snaga nije mogla da savlada tokom letnje kontraofanzive. Po svoj prilici, ukrajinski generali su dobro proučili iskustvo Ruske Federacije u izgradnji odbrambenih linija.

Činjenica da se u Černigovskoj oblasti grade ozbiljne odbrambene strukture može ukazivati na to da ukrajinska vojna komanda ovaj region smatra tenkovsko opasnom zonom i strahuje da bi ruska armija mogla da pokrene ofanzivu ovde.

Sa velikim stepenom verovatnoće može se pretpostaviti da će, pored izgradnje odbrambenih linija, inženjeri Oružanih snaga Ukrajine organizovati i ozbiljna minska polja.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine svakako ima određene osnove za razvijanje takvog pogleda na realnost ukrajinskog sukoba. S druge strane, ukoliko Rusi budu rešili da krenu tom rutom, da bi probili ukrajinsku odbranu, vojska treba da se udalji od svojih standardnih metoda, do sada viđenih.

U vezi sa radom na razvijanju odbrambenih linija, ali i sveobuhvatnim naoružavanjem, ukrajinsko političko rukovodstvo pokušava da obezbedi dodatna sredstva od svojih zapadnih saveznika, međutim stvari ne idu u najboljem pravcu ovih dana.

27 KOMENTARA

 1. HEJ CRNOGORCI SACEKAJTE POPIS STANOVNISSTVA…MOZDA VAS NA POOISU BUDE SAMO 30.000 BICETE NACIONALNA MANJINA A SRBI BICE SRBA PREKO 370.000 HILJADA PA CE DA SE PROMENI IME CRNA GORA…MOZDA JADO DA ZOVE KAO U GORSKOM VIJENCU PO NJEGOSSU”SRPSKA CRNA GORA”…A VIDJU NECE VAM VISSE VASS MEDJUNARODNI MILO POMOCI A NI NATO PAKT.SSTO SE UHVATI JADO JZDAJNICKA SRPSKOG RODA ZA RUSE.HOCETE DA VAM DAMO HAS I ENERGENTE DZAB U POLA CIJENE ALI NEMOZE JADO RUSKI JE A VI NECETE RUSKI A CELA EVROPA HOCE RUSKI.TAKAV SI IZDAJNIK I FUKARA DA TREBA DA ZIVISS 200 GODINA DA SE VUCESS I RASPADASS I DA NEMOZESS DA SKAPASS.RUSI ZA SLOBODU SVETU SADOSE 26 MILIONA POGINULIH RUSA I SPASISSE JEVREJE DA IH HITLER NEISTREBI.TAKAV MAJMUN DA KAZE NI HVALA.PA JMALI STE RUSKOG CARA…KAKAV CAR”SSCEPAN VELIKI”.A TI SI MICAK.

  • CRNOGORAC…Nemogu da otrpim raskokodakao si se kao KOKOSSKA…SStati pade napamet da dirass Srbiju Srbe i Ruse.Nessto sa tobom nije urijedu.SSta cess da odgovoriss za par meseca bice objavljeni rezultati popisa stanovnisstva i bce vusse SRBA nego CRNOGORACA bicete nacionalna manjina.Drzavni jezik SRPSKI…Vera PRAVOSLAVNA SRPSKA CRKVA.A gdecess ti bedo samozvani Crnogorac Dodji u SRBIJU u Srbiji zive visse Crnogoraca nego u Crnoj Gori.STA JE U TEBI PROBLEM …Necess Ruse…Hocess Ameriku.Uvedite smrtnu kaznu za decu od 16 godina kao Amerika…ALABAMA za 10 godina izvrssila 12 smrtnih kazni na elektrjcnoj stoljci nad decom.A nad odraslima mnogo visse.DA NIJE SRBIJE I SRBA NEBI NI POSTOJALI.CRNA GORA JE SRPSKA DRZAVA I TERITORIJA KOJU JE DAO SRPSKI NAROD DA ZIVITE I UZIVATE A U SRPSKE RANE NEDIRAJTE…A IZDALISTE SRPSKI NAROD I SRBIJU VISSE PUTA…OD PRVOG SVETSKOG RATA DO KOSOVA.PRJZNALI STE KOSOVO KRIMINALCI SSVERCERI CIGARA.TURSKKG ZLATA OD 9,5 kadata.DrogaOpijum sve oreko granicnog prelaza DJENERAL JANKOVIC KONVOJI SSLEPERA HZ PRATNJU POLICIJE DO LUKE ZELENIKA .TOVARITE U BRODOVE PA PUT ITALIJA U BARI I TO SVE UZ PODRSSKU DRZAVNE BEZBEDNOSTI ITALIJE I DELE NOVAC TAKO SE MILO OBOGATIO.MNOGI SU ZBOG TOGA SSVEDCA I BOGASTVA IZGUBILI GLAVE.VLASNIK NACIONALA U ZAGREBU PA GENERAL ZTOJCIC”BADZA”.NAMA SRBIMA vi netrebate ali posstujte Srpski narod,srpski jezik i pravoslavnu Srpsku crkvu.A RUSI CE OSVOJITI UKRAINU NA OVOJ LINIJI FRONTA SADA NECE RUSI POMERATI FRONT JER CEKAJU DOLAZE IM NA SIGURNU METU UKRAINCI I RUSI TU CE SVE DA IH POBIJU KAO SSTO I RADE DOK IH SVE NEISTREBE.OSVOJICE UKRAINU NA SIGHRAN NACIN SA MANJIM ZRTVAMA.

   • @Zorge Vukelic a to za popis bas da vidimo rezultate. No vidji ovako da ti recem da kakvi god rezultati popisa da budu CRNA GORA VISE NIKAD NECE BITI U SASTAVU SRBIJE! A ovo je PRAVI HIT STO SI NAPISA: “DA RUSI NECE SAD JER CEKAJU NA SIGURNU METU PA CE DA IH SVE POBIJU”🤣🤣🤣 E HVALA TI ULJEPSAO SI MI DAN, PLACEM OD SMEHA. BRAVO KRALJU VIDI SE DA SI TO CUO NA HEPIJU OD ONIH STRUCNJAKA STO ISTO KAZU DA CE ZA PAR DANA RUSI UCI U BERLIN, A EU I NATO SE VEC RASPALI🤣🤣🤣! NEMAM TI STO ZAMERITI SAMO TI MASTAJ ZIV TI MENI BIO! A RUSA DO SADA POGINULO PREKO 500 HILJADA, A DALJE OD OVOG NE MOGU NI METAR NI ONI A NI UKRAJINCI

   • @Zorge Vukelic ceo tvoj post nijesam procita jer naporno je i mnogo je to za citanje, ali evo ovo sam upamtio i kazes: “da nije Srbije i Srba Crna Gora ne bi postojala” A TO ZAPRAVO NIJE ISTINA, NO JE BILO SUPROTNO DA NIJE BILO CRNOGORSKE VOJSKE DA ZAUSTAVE AUSTROUGARE NA MOJKOVCU SRBIJA NE BI POSTOJALA, JER SE SRPSKA VOJSKA POVLACILA U SRED ZIME PREKO PROKLETIIJA A AUSTROUGARI SU JURILI DA IH STIGNU NO IH JE CRNOGORSKA VOJSKA ZAUSTAVILA NA MOJKOVCU I JOS RASTURILA AUSTROUGARE U TOJ BICI, JER AUSTROUGARI SU TREBALI DA STIGNU SRPSKU VOJSKU KOD DRACA, JOS TAKO UMORNU I GLADNU VJEROVATNO BI POBILI DO ZADNJEG SRPSKOG VOJNIKA! TAKO DA MALO SE INFORMISI PA ONDA PISI KO JE KOGA SPASIO! A POSTO TOLIKO VOLITE RUSE EVO JA VAM OD SRCA ZELIM DA BUDETE RUSKA GUBERNIJA I DA UDJETE U ODKB I BRIKS

  • @Ambasador vidi se da si mnogo NEPISMEN I DA NE ZNAS ISTORIJU! Koji ruski gas i nafta to nama ne treba! Pa vi imate najskuplje gorivo u regionu? CRNA GORA JE NEZAVISNA I BICE TAKO JOS MNOGO MNOGO VJEKOVA, I HVALA RUSIMA KOJI SU NAM POMOGLI DA SE ODCEPIMO OD VAS! A DJE SU BILI RUSI DA VAS BRANE U RATOVIMA 90-tih? PA 1999? PA STO SU POBEGLI S KOSOVA KA ZADNJE KURVE? E JADAN SI TI KAD OD OCIJU NISTA NE VIDIS NO SU TE PREVARILI KOMUNISTI DA SU TI RUSI BRACA! U CRNU GORU IMA MNOGO RUSA I KAD IH PITAMO DA LI SU VAM BRACA SRBI ONI TO POJMA NEMAJU CAK SE I CUDE NA TO PITANJE🤣🤣🤣! AJ TI MAJSTORE NASTAVI GLEDATI ZADRUGU I HEPI

 2. Ma gotovo evo postavljaju odbrambene linije kod granice sa Nemackom, za par dana ce Rusi uci u Berlin, jer su Varsavu odavno pregazili, a EU i NATO se vec sjutra raspadaju! Sad ce skoro dvije godine od pocetka rata a Rusi jedva drze 17-18% Ukrajine, a ovim tempom da osvoje Kijev i svrgnu Zelenskog trebace im jos minimum 20 godina! Pa oni ne mogu da osvoje Harkov koji je samo na 30km od ruske granice a mnogi odje mastaju o zauzimanju cijele Ukrajine! Da je srece da taj prokleti rat stane da se ne ubija isti narod. Ukrajinci brane svoju zemlju i nece je tek tako lako predati, isto ka i mi (Srbija i Crna Gora) sto nijesmo tek tako ostavili Kosovo 1999 godine no smo probali da ga odbranimo, i casno i viteski smo pruzili otpor najacem vojnom savezu na kugli zemaljskoj

  • A onda ste vi u nedrima odgajili zmiju koja je uspela ono sto Nato nije uradio svojim bombama,prodaste i priznaste Kosovo …. eto po tom modelu ce i Rusi u blizoj buducnosti uraditi sa Ukrajinom,ono sto ne urade ratom i bombama uradice preko nekog novog Mila i nekih novih Milogoraca ….

   • @Sumadija do Tokija ne sekiraj se ti za Kosovo jer cete i vi uskoro da ga priznate! Pa eno vas veliki vodja i otac nacije Vucic pregovara i place da se osnuje AUTONOMIJA ZA SRBE KOJA SE ZOVE “ZAJEDNICA SRPSKIH OPSTINA” U DRZAVI KOSOVO”! KAKO TO CASTI TI PREDSJEDNIK DRZAVE PREGOVARA O NEKOJ ZAJEDNICI OPSTINA NA SVOJOJ TERITORIJI U SVOJOJ POKRAJINI? E ONDA CE VAMA NEUKIMA KOJI GLASATE ZA NJEGA DA PRODA PRICU KAKO JE SRBIJA PREVARENA JER TA ZAJEDNICA NIJE PRIZNANJE KOSOVA, I VI CETE DA POVJERUJETE I DA MU TAPSETE KA MARKO DJURIC🤣🤣🤣

   • @Miroslav da je srece i pameti majstore pa da i vi udjete u NATO i postanete americki prijatelj, onda bi vrlo brzo rijesili pitanje Kosova, jer bi ona siptarska gamad pobjegla s Kosova i pre no sto bi srpska vojska stigla na Kosovo! Ali ne pa dje da izdate Putina i Ruse koji su vas vazda zajebali u svim ratovima, A NAJACE JE STO SU BILI NA KOSOVU PA POBJEGLI KA NAJVECE KURVE PA SE ZBOG TOGA DESIO PROGON SRBA S KOSOVA 2003 GODINE, A VAS LAZU NA PINKU I HEPIJU DA CE SAD PUTIN DA VAM VRATI KOSOVO, MA ZARATICE PUTIN SA NATO ZBOG KOSOVA🤣🤣🤣

    • Ti prijatelju uživaj tu gde si a nas pusti da se sami snalazimo kako znamo. Ne sekiraj se mnogo za Srbiju. 😉

    • Svako govno u Crnoj Gori se krije iza imena Crnogorac(svaka čast pravim Crnogorcima) a takvi nebi trebali davati Srbima savjete,možemo i bez vas govnara.Srećan put u pakao zajedno sa svim cionistima svijeta.

     • Ti već vređao a čovek je izneo svoj stav i viđenje situacije iz drugog ugla.

     • @Crni SVAKI PRAVI CRNOGORAC SA PONOSOM ISTICE DA JE CRNOGORAC! A GOVNAR SI TI KAD JUNACKI VRIJEDJAS PREKO TASTATURE! TAKVI SRBI KA TI MRZE I SVOG KOMSIJU U ULICI PA ME OVO NE CUDI!

 3. То овај “анонимно” о себи.Реалност је таква каква је,а пошто “анонимни”изгледа живи у виртуалном свету ка и иначе читав Западни свет онда ме не чуде вређања,претње и нервозе.

 4. Украјинској војсци ни то више неће много помоћи, јер су већ одавно једном ногом у гробу, а њихово време тек долази! Ако и даље буду бандоглави и наставе по старом, на крају ће многи украјински војници ‘оставити’ зубе поред “змајевих зуба” ! Што је више глава украјинских војника у ‘игри’ – то им је мање на раменима ! Док војска Русије не истакне белу заставу , они ће истаћи црну ! Руској војсци помаже Бог, јер брани свој народ и Православље – а војсци Украјине,НАТО-у и његовим послушним вазалима – бескичмењацима одмажу богом дани !
  (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

 5. Mnogi Ukrajinski narod izginuo a Zelenski ostade živ,eto šta ti je običan jadni narod. Da su pametni bar sad dok nije pobjegao iz Ukrajine na kraju ovog nesretnog rata, Zelenskog bih trebalo objesiti u sred Kijeva.

 6. Mogu da rade šta god hoć samo ne znam dokle će, bliži se kraj Ukrajinskom ratu.Rusija što je zacrtala to je i ostvarila,mogli su mnogo i više ali cilj je da se što manje ljudstva izgubi a da se dođe do željenog cilja.

 7. Prepisuju od Rusa koje omalovažavaji i podcjenjuju. Opet greška. Rusi mogu napasti iz bilo kojeg pravca i bilo kakvim sredstvima čak i desantnim jedinicama sa preletom tih barijera i islrcavanjem teških oklopnih vozila tenkova i ljudstva. Njihova najveća greška je ulazak! SUKOB sa Rusijom. Rusi će ih “TOPITI” do momenta unutrašnjeg ukrajinskog sukoba između onih koji se žele boriti pod vođstvom Zelenskog i onih koji se više neće htjeti boriti koji će htjeti promjenu vlasti Zelenskog pregovore zaustavljanje rata i pružiti će otpor Zelenskom i njegovoj korupcionoj družini.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave