NaslovnaNovostiUkrajinske trupe dobijaju Titan Falcon 3D štampane izviđačke dronove iz Nemačke

Ukrajinske trupe dobijaju Titan Falcon 3D štampane izviđačke dronove iz Nemačke

Ukrajinske oružane snage su navodno dobile 3D štampanu bespilotnu letelicu velikog dometa iz Nemačke.

Kao deo pomoći američko-ukrajinske nevladine organizacije i nemačke kompanije Donaustahl GmbH, ukrajinske trupe su dobile nekoliko dronova velikog dometa Titan Falcon za 3D štampanje.

Već su proizvedena tri od ovih neobičnih dronova, a svi su velikodušno donirani Oružanim snagama Ukrajine (OSU). Dve jedinice su trenutno podvrgnute testiranju unutar ukrajinskog operativnog pejzaža, pokazujući njihovu prilagodljivost i robusnost na različitim terenima.

Titan Falcon se može pohvaliti izvanrednim specifikacijama, uključujući impresivnu izdržljivost leta do 6 sati i operativni domet koji se proteže do 400 kilometara. Opremljen FPV kamerom za nadzor u realnom vremenu, njegov prilagodljivi dizajn takođe omogućava instalaciju kamere sa sočivom od 2,5 mm, poboljšavajući njene mogućnosti izviđanja.

Posebno, Titan Dynamics Inc., tvorac ovih bespilotnih letelica, posvetio je svoju stručnost razvoju letelicama sa fiksnim krilima i vertikalnim poletanjem i sletanjem (VTOL) za 3D štampanje.

relativity space 3d stampac
Relativity Space 3D stampac Stargate, najveći metalni 3D štampač na svetu kreiran za štampanje 3D raketa, dobro bi došao ukrajinskim snagama

Njihov primarni fokus leži u optimizaciji efikasnosti, maksimiziranju iskorišćenosti i proširenju dalekometnih mogućnosti bespilotnih letelica uz minimiziranje troškova proizvodnje.

U poslednjim decenijama, bespilotne letelice, poznate kao dronovi, su postale neprocenjivo sredstvo za vojske širom sveta. Dronovi su omogućili brz i precizan nadzor, izviđanje, i često i napade na neprijateljske ciljeve, čime su transformisali način na koji se vođe vojnih operacija.

Tokom sukoba u Ukrajini, obe zaraćene strane aktivno koriste bespilotne letelice. Dronove koriste strane u sukobu za gađanje određenih ciljeva, izviđanje i ispitivanje sistema protivvazdušne odbrane.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave