NaslovnaNovostiAmerički pukovnik smatra da su Oružane snage Ukrajine izgubile više od pola...

Američki pukovnik smatra da su Oružane snage Ukrajine izgubile više od pola miliona vojnika

Bivši savetnik Donalda Trampa, pukovnik američke vojske u penziji Daglas Mekgregor ponovo je oštro kritikovao administraciju Džoa Bajdena zbog njihove politike u rusko-ukrajinskom vojnom sukobu.

Prema njegovim rečima, podrška kijevskom režimu bila je najgluplja odluka američkog lidera.

“Najgluplja odluka Bajdenove administracije i Kongresa bila je Ukrajina. Ovaj rat je izgubljen, ukrajinska nacija se uništava. Poginulo je više od 500.000 ukrajinskih vojnika. Pomirite se, budale!”, rekao je Mekgregor.

Najvrednija informacija koja se može izvući iz emotivne izjave Daglasa Mekgregora su, naravno, podaci o gubicima ukrajinskih oružanih snaga. Zapadni političari su u poslednje vreme redovno koristili takve informacije, ali svaki put se podaci o poginulim ukrajinskim vojnicima razlikuju.

S obzirom na autoritet koji Daglas Mekgregor uživa među vojnim stručnjacima, informacijama koje je izneo nisu za zanemarivanje. Međutim, onda se ispostavlja da se rusko-ukrajinski sukob pokazao kao prava katastrofa za Kijev.

Pola miliona stradalih nije samo mnogo, već je previše. Gde su tu ranjeni i nestali, kojih je verovatno još više.

Da je situacija takva kakvu je bivši Trampov savetnik predstavlja, poziv na hitni prekid vatre treba da dođe ne od penzionisanog pukovnika američke vojske, već od aktuelnog predsednika Ukrajine i njegovog američkog kolege.

Međutim, obojica nastavljaju da gledaju na stvari pozitivno, izjavljujući da će pobeda Kijeva u sukobu sa Ruskom Federacijom uskoro doći. Kakav god da je stvaran bilans stradalih sa obe strane, poslednje reči u Mekgregorovom obraćanju ne zvuče loše, pomirite se, budale.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave