NaslovnaNovostiNepoznata zemlja pokrenula žestok sajber napad na Izrael izazvavši haos: Izraelska vojska...

Nepoznata zemlja pokrenula žestok sajber napad na Izrael izazvavši haos: Izraelska vojska videla „upade dronova i vazdušno-desantnih snaga“

Izrael je navodno zadobio ozbiljan sajber napad koji je uticao na njihove radarske sisteme, sisteme upozorenja i protivvazdušne odbrane.

Juče su se sirene za vazdušni napad oglasile širom severnog Izraela dok su izveštaji govorili da je Hebolah otvorio severni front sa izraelskom vojskom.

Prema Izraelcima, najmanje 15-20 dronova i paraglajdera sa islamistima ušlo je u severni Izrael iz Libana. Istovremeno, isti izvori su izvestili da su borci Hezbolaha prešli granicu u blizini grada Majan Baruh.

Ovo je rezultiralo time da je komanda izraelske vojske naredila svim stanovnicima severno od grada Haife do granice sa Libanom da ostanu u skloništima do daljnjeg. Kasnije je poslata poruka svim građanima zemlje da požure u skloništa.

Komanda snaga izraelske vojske je nakon toga saopštila da je „do invazije dronova i paraglajdera iz Libana došlo zbog greške. „Nijedan dron nije prodro otkako je ceo sever stavljen u stanje pripravnosti.”

Navodno, još nije jasno šta je izazvalo uzbunu na severu Izraela. Ova „greška“ izazvala je široki haos u redovima izraelskih PVO jedinica.

Izraelska propaganda govori o hakerskim grupama ne samo povezanim sa Iranom već sada i sa Rusijom poput Killneta. Napadi su počeli tokom vikenda napadom Hamasa. Jasno je da se neki spremaju da podrže vojne akcije Hamasa i Hezbolaha u narednim satima ili danima.

Sirene širom severnog Izraela

Hezbolah je u saopštenju naveo da su Sjedinjene Države “puni partner” u izraelskoj “agresiji” u Pojasu Gaze. Hezbolah je takođe naglasio da smatra da su Sjedinjene Države potpuno odgovorne za vazduhoplovne udare u kojima se ubijaju civili u Gazi.

Hezbolahova izjava glasi: „Uopšte nismo bili iznenađeni političkim stavovima i akcijama na terenu koje je preduzela američka vlada, posebno nedavnim izjavama njihovog predsednika, koji je otvoreno izjavio neograničenu podršku mašini za ubijanje i cionističkom napadu na palestinski narod.

To je prava suština celokupne američke politike u njenoj kontinuiranoj podršci agresiji i terorizmu od uspostavljanja ovog uzurpatorskog i okupatorskog entiteta.

Smatramo SAD punopravnim partnerom u cionističkoj agresiji jer su u potpunosti odgovorne za ubistva, kriminal, opsadu, uništavanje domova i užasne masakre nad bespomoćnim civilima, uključujući decu, žene i starce.

Pogledajte sirene koje se oglašavaju širom severnog Izraela.

1 KOMENTAR

  1. Uopšte me ne bi iznenadilo da je to bio Iran. Ne zaboravimo da je pre nekih petnaestak godina Izrael organizovao sajber napad na Iran, tačnije rečeno: zajedno sa SAD, koje su sve organizovale, ubacili su poseban kompjuterski virus, kasnije nazvan Staksnet, u kompjutere koji kontrolišu rad centrifuga u iranskom postrojenju za obogaćivanje uranijuma, čime su želeli da onesposobe iranski nuklearni program. Verovatno je to učinio neki izraelski agent uz pomoć USB, jer je samo postrojenje izolovano od spoljnog sveta, čak i za ažuriranje softvera postoje posebni protokoli, koji su u ovom slučaju očigledno zakazali. Sam virus je po svoj prilici dizajniran u SAD. Rezultat je bio oštećenje čitavog niza centrifuga i kontaminacija postrojenja, čime je po prvi put u istoriji demonstrirana moć sajber-ratovanja: kompjuterski virus je izazvao fizičko oštećenje u stvarnom svetu! Incident je unazadio iranski nuklearni program za nekoliko godina, ali zato danas Iran ima posebnu jedinicu za sajber-ratovanje, koja je u samom svetskom vrhu. Možda je ovo bio način da se Izraelu vrati “milo za drago”, jer su čak i opozicioni iranski političari, koji nimalo ne vole teokratski režim u Teheranu, svojevremeno označili izraelski sajber-napad na nuklearno postrojenje kao ratni čin.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave