NaslovnaNovostiPalestinci oborili četiri helikoptera izraelskih vazduhoplovnih snaga, oštetili tri lovca F-16

Palestinci oborili četiri helikoptera izraelskih vazduhoplovnih snaga, oštetili tri lovca F-16

Prema izveštajima, tokom nedavnih vojnih operacija u Pojasu Gaze, protivvazdušnom vatrom su oborena četiri izraelska vojna helikoptera.

Uprkos naiđenim poteškoćama, posade helikoptera uspele su bezbedno da slete, izbegavajući katastrofu. „X Rage“ pruža informacije o ovom pitanju. Trenutno se razjašnjavaju detaljne okolnosti incidenta.

Po svemu sudeći, grupa Hamas se pripremala za izraelske napade, a akcenat je bio i na gađanju kopnenih ciljeva. Konkretno, poznato je da su izvršeni napadi na skoro 50 vojnih ciljeva u Izraelu, usled čega je bilo moguće zarobiti deo vojne opreme, a između ostalog oštetiti najmanje 3 lovca F-16.

Snage Hamasa raketnim napadima oštetile tri izraelska lovca F-16

Tokom jučerašnje eskalacije na granici pojasa Gaze i Izraela, jedinice grupe Hamas uspele su da obore najmanje tri borbena aviona F-16 izraelske vojske.

To se dogodilo u pograničnom području tokom napada na izraelsku vojnu vazduhoplovnu bazu nevođenom raketnom municijom.

Kako napominje izvor, nakon oštećenja aviona izraelskih snaga, Tel Aviv je odlučio da hitno prebaci preostali deo lovaca na drugi vojni aerodrom koji se nalazi van zone domašaja višecevnih raketnih sistema.

Izrael još nije dao zvanične izjave o ovom pitanju, međutim, poznato je da su, između ostalog, militanti Hamasa uspeli da zarobe i najmanje 14 tenkova i oklopnih transportera.

5 KOMENTARA

  1. A zamislite samo da ti Palestinci imaju rakete do 200 – 300 km, Ruske PVO PRO sisteme srednjrg i kratkog dometa ( BUK M2, TOR M2 PANCIR S1M, VERBA, IGLA S, itd.. Da ne govorim o S 300 ) !!! SMERČ, TOS 1A, PION, URAGANE, BPL, EL.SISTEMI.. Izrael ne bi imao nikakve šanse za rat i bio bi razoren !!! I ovaj rat sada neće biti brzo završen.. Biti će ovdje totalno razvaljivanje suprostavljenih strana !!! Izrael je od jednog veoma stradalnog naroda postao veoma MONSTRUOZAN I AGRESIVAN NAROD, NAŽALOST !!! IZRAEL je sam KRIV za ovakvu situaciju, 50 god ugnjetavaju ovaj narod !! Nisam ni na jednoj strani alii ako se ujedini muslimansko – arapski svijet protiv Izraela, onda ce Izrael prestati postojati vrlo brzo. Ni atomke a ni smrdljivi ameri im neće moći pomoći.

  2. Ne radi se samo o Dobro obucenoj vojsci koju I’ma Izrael.Izraelci,kao I sve velike armije koje su izgubile ratove,su se uljljkali u svoju moc I superiornost.Na drugoj strani imaju komandanta ( komandante ) koji je prav I vojni genije ranga jednog Fon Manstajna,Romela,Vo Djapa…Ovu operaciju nije mogla da isplanira nikakva teroristicka organizacija,vec je rezultat dugotrajnog pazljivog planiranja I uzimanja svih faktora u predvid…
    1) Rat u Ukrajini
    Paznja svih sluzbi,svi sateliti I izvidjacki avioni,svi specijalci I najbolji oficiri NATO pakta,sve je baceno u Ukrajinu.
    Zapad nekontrolisano isporucuje oruzje u Ukrajinu I ocito je dobar dio tog oruzja,posebno raketa I protiv tenkovskog oruzja zavrsio u Gazi.
    Izrael je isto Tako prodao Ukrajini ogromnu kolicinu svojih vojnih rezervi,posebno 155 mm granata.
    Cijeli Zapad je u velikoj krizi za vojnu opremu I naoruzanje I municiju.Kupovina ovoliko raketa I drugog naoruzanja od Palestinaca nikako ne bi prosla da nije rata u Ukrajini.Nacin
    2)Nacin ratovanja Palestinaca
    I Hamas I Hezbollah su svjesni da je Izraelska vojska izuzetno obucena I motivisana I da ce vrlo brzo da se reorganizuje I da cijelom silom napadne na Gazu,a da u tom slucaju Palestinci nemaju nikakve sanse…Zato masovno zarobljavaju Izraelske civile I odvode ih u Gazu.To ce da sprijeci Izrael da masovnim bombardovanjima sravni Gazu sa zemljom I to bi trebalo da uspori I onemoguci Izraelsku vojsku da upotrijebi svoj puni potencijal I da produzi rat.Svako produzenje rata odgovara samo Palestincima,jer je cilj da se I druge Arapske zemlje uvuku u rat,a posebno Iran.Ako se druge zemlj I ne uvuku u direktan rat,pod pritiskom Arapa I cijelom svijeta,mora da se umijesa UN I da razdvoji zaracene strane.
    3)Da se pokaze svim Arapskim drzavama da Izrael nije nepobjediv
    4)Da se sprijece medjusobna priznavanja I otopljavanje odnosa Izraela I Arapskih zema!ja
    5)Vlast u Izraelu
    Benjamin Netanjahu je poznat kao odlican vojnik I covjek koji munjevito reaguje u ratu,a politika mu nije bas jaca strana.Poznato je od ranije da su Izraelci izvodili os etnicke vojne akcije u slucajevima zarobljavanja njihovih nekoliko vojnika,a u ovakvoj masovnoj pogibiji vojnika I civila mora da slijedi jak vojni odgovor.Kako da se izvede?Ako se krene u direktan konfrontaciju vojske I Palestinaca,svi zarobljeni civili I vojnici bice ubijeni I cijeli Izrael ce da se okrene protiv vlasti I vojske.Ako se ne krene u vojnu akciju,svi ce da smatraju Izrael slabom drzavom I onda ce poceti drugacije da se ponasaju…
    Mislim da je jedini faktora koji su planeri izostavili to sto Izrael I’ma nuklearno naoruzanje I Ako drzava Bude ugrozena,Netanjahu nema jedne sekunde da se predomislja da ga upotrijebi.
    U svakom slucaju,rat je poceo,a kakav ce biti kraj…

    • Kada jedna obavestajna sila kakav je Mosad dozivi vrhunac i osili tako da dodje do opustanja, .letargija koja je zavladala u politickom zivotu zemlje prenela se ocito i na bezbednosni vrh i sistem. Ista je situacija i u USA , pa i u Evropi.

  3. Apsolutno bez ikakve želje i namere da stanem na bilo čiju stranu (zauzimanje strana u svakom sukobu je pomalo degutantno), ovakve vesti su prosto neverovatne. Govorimo o državi Izrael, sa jednom od najsposobnijih obaveštajnih službi na svetu, a vojska im je apsolutno bez premca na čitavom Bliskom Istoku, odlično naoružana modernim naoružanjem, stanovništvo uvek psihološki spremno na potencijalni sukob velikih razmera. Ako se ne varam, to je jedna od retkih zemalja gde je služenje vojnog roka obavezno i za žene. Da i ne pominjemo činjenicu da uživaju skoro pa bezrezervnu podršku SAD…Pa ipak su uhvaćeni na spavanju…Poslednji put se nešto slično desilo za vreme Jom Kipurskog rata, pre tačno 50 godina, kada im je opstanak države bio doveden u pitanje, kada se čak i legendarni general Moše Dajen, koji je nekoliko godina pre toga, za vreme šestodnevnog rata, trijumfalno ušao u Jerusalim, naprosto slomio i briznuo u plač pred novinarima…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave