NaslovnaNovostiNovi noćni udari na Dunavu: Dronovi pogodili ukrajinske objekte u Izmailu i...

Novi noćni udari na Dunavu: Dronovi pogodili ukrajinske objekte u Izmailu i Bilgorod-Nistrovskom

Ruska vojska je tokom noći pokrenula novi talas udara po ciljevima na ukrajinskoj teritoriji za koje je okupator smatrao da se koriste u vojne svrhe. Vazduhoplovni udari su izvedeni u nekoliko regiona, uključujući Odesu, na granici sa Rumunijom.

U dunavskom lučkom gradu Izmailu oko 03:00 časova čulo se nekoliko eksplozija. Ruski dronovi kamikaze pogodili su ukrajinske logističke terminale, javljaju ruski mediji.

Izmail nije bio jedini grad u Odeskoj oblasti čiji su objekti napadnuti tokom noći. Takođe, u gradu Bilgorod-Dnjestrovski pogođeno je područje trajektnog prelaza. Ruska strana tvrdi da ga je ukrajinska vojska aktivno koristila za isporuku NATO naoružanja sa rumunske teritorije.

Nekoliko ruskih dronova je takođe napalo objekte kijevskog režima u oblasti Hmeljnicki. Posebno su pogođeni logistički transportni objekti koji su korišćeni u vojne svrhe.

Takođe, izvršeni su vazdušni udari na skladišta i objekte za obuku Oružanih snaga Ukrajine u gradu Čerkasi i istoimenom regionu, navode Rusi.

Istovremeno, čulo se i nekoliko eksplozija u zoni nekih postrojenja u Kirovogradskoj oblasti.

Ukrajinska strana tvrdi da su ruski dronovi uključeni u noćne napade lansirani iz južnog pravca. Smatra da je prvi talas napada bio opitni, te usmeren na identifikaciju problematičnih oblasti u sistemu protivvazdušne odbrane Ukrajine.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave