NaslovnaNovostiUkrajina priznala gubitke nakon udara ruskih dronova i raketa

Ukrajina priznala gubitke nakon udara ruskih dronova i raketa

Rano 1. oktobra, serija udara dronova i raketa koje je navodno izvela ruska vojska pogodila je različite delove Ukrajine, što je rezultiralo materijalnim gubicima.

Ukrajinske vazduhoplovne snage su u saopštenju navele da je njihova protivvazdušna odbrana oborila 16 od oko 30 kamikaza dronova koje su Rusi lansirali iz južnog, jugoistočnog i severnog pravca.

Guverner Čerkasa Ihor Taburec rekao je u aplikaciji za razmenu poruka Telegram da je region bio pod napadom i priznao gubitke.

„Neprijatelj je noću masovno napao našu Čerkasku oblast uz pomoć dronova. Nažalost, bilo je udara na industrijsku infrastrukturu u gradu Umanu“, rekao je Taburets. „Usled toga su izbili požari u skladištima. Konkretno, gde se čuvalo žito.”

Kancelarija ukrajinskog predsednika je u saopštila da su infrastruktura i skladišta oštećeni i u Mikolajevskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

Vazduhoplovne snage Ukrajine su takođe izvestile da je oblast Hersona gađana sa 16 precizno vođenih raketa. Nema informacija o šteti ili žrtvama, rekla je portparol vazduhoplovstva Natalija Humenjuk.

Pored toga, velika eksplozija je prijavljena u glavnom gradu Kijevu. Pre eksplozije nije bilo sirena upozorenja. Dok su ukrajinski mediji rekli da je eksplozija bila samo nesreća izazvana neispravnim gasnim cilindrom, ruski izvori navode da je Kijev gađan balističkim projektilima.

ukrajina priznala gubitke nakon udara drona i raketa 2
ukrajina priznala gubitke nakon udara drona i raketa 2

Nakon udara na Ukrajinu, rusko Ministarstvo odbrane prijavilo je dva neuspela napada dronovima na rusku teritoriju.

Ministarstvo je u dva odvojena saopštenja navelo da je ruska protivvazdušna odbrana oborila dva drona iznad Krasnodarskog i Smolenskog regiona. Ruski izvori nisu prijavili žrtve niti materijalne gubitke.

Ukrajina je pojačala napade na rusku teritoriju poslednjih nedelja kako bi nadoknadila očigledan neuspeh svoje kontraofanzive. Sa druge strane, ruska vojska skoro svakodnevno pokreće udare na Ukrajinu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave