NaslovnaNovostiRusi odsekli ukrajinske snage na istočnoj obali Oskola: srušili sve mostove duž...

Rusi odsekli ukrajinske snage na istočnoj obali Oskola: srušili sve mostove duž reke – Počinje napad na Kupjansk-Liman?

Poslednja faza ruskog napada na gradove Kupjansk i Liman počela je bombardovanjem ruskog vazduhoplovstva svih mostova i plovnih puteva duž reke Oskol.

Ukrajinci su u velikoj nepovoljnoj poziciji jer ako ne uspeju da ih poprave u kratkom roku, što se ne očekuje, onda neće imati ni put za bekstvo.

Ukrajinske snage su praktično izolovane na istočnoj strani Oskola i izgubile su komunikaciju sa desnom obalom.

Trošak je ogroman za ukrajinsku vojsku jer direktno utiče na logističku podršku ukrajinskih jedinica i sposobnost odbrane grada Kupjanska i celog fronta.

Su-34 bombardovali sve mostove duž reke Oskol!

Udare su izveli bombarderi Su-34 raketama vazduh-zemlja Kh-38MLE.

Rusko vazduhoplovstvo je za kratko vreme uništilo dva prelaza i dva mosta preko reke Oskol, od kojih se jedan nalazio u blizini sela Sadovoe.

Ukrajinske oružane snage teško da će moći da ga poprave. Time je potpuno prekinuto snabdevanje ukrajinskih jedinica u ovoj oblasti. Skoro je nemoguće obnoviti komunikaciju koristeći vodene prelaze i male čamce u kišnom jesenjem vremenu.

Pored toga, rusko vazduhoplovstvo je bombardovalo most kod Šenkova.

Istovremeno, Oružane snage Rusije nastavljaju sa napadima na logističke objekte ukrajinske vojske, pokušavajući da izoluju ukrajinske trupe koje se nalaze na levoj obali Oskola.

Ovakve akcije deo su strateške ofanzive ruske armije sa ciljem da se ponovo zauzme Kupjansk.

U tom cilju, Rusi su pojačali aktivnosti izviđanja i osmatranja iza ukrajinskih linija, dok su pojačali granatiranje važnih vojnih i infrastrukturnih objekata.

Rusi ispravljaju svoje greške – izolovali su front

Ove mostove su ukrajinske oružane snage stalno koristile za transport ljudstva i opreme u pravcu Kupjanska, a takođe i bliže liniji Svjatovo-Kremina.

Ukrajinske oružane snage, iako potisnute sa ove linije, nisu prestajale sa pokušajima kontranapada ovde već nekoliko meseci.

A to je bilo zbog činjenice da front nije bio izolovan – snabdevanje opremom, oružjem, municijom i ljudstvom je nastavilo da se sprovodi na levoj obali Oskola preko Kupjanska.

Bolje ikad nego nikada za rusko vazduhoplovstvo, kome je naređeno da uništi mostove preciznim raketama vazduh-zemlja H-38.

Konkretno, udar na most u Svatovskoj ulici (bivša Džeržinskog) znači da Ukrajinci ne mogu da snabdevaju svoje snage u levom delu Kupjanska (Zaoskolju).

Pogođen je i most u zoni stanice Kupjansk-Uzlovoj, koja se nalazi južno od centralnog dela Kupjanska. I u ovom slučaju, ruski piloti su je bombardovali raketom H-38.

Još jedan most je bombardovan na deonici autoputa R-79 Senkovo-Zagrizovka. Most je povezivao dve obale severnog dela reke Oskol.

Ovi prelazi su dugo pokrivali potrebe Oružanih snaga Ukrajine na levoj obali reke u rejonu Borovaja i naselju Peski-Radkovskie.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave