Naslovna Novosti Bataljon OSU i 40 jedinica opreme NATO izgorelo u pokušaju probijanja ruske...

Bataljon OSU i 40 jedinica opreme NATO izgorelo u pokušaju probijanja ruske odbrane u rejonu Verbovoja

0
bataljon osu i 40 jedinica opreme nato izgorelo u pokusaju probijanja ruske odbrane u rejonu verbovoja
bataljon osu i 40 jedinica opreme nato izgorelo u pokusaju probijanja ruske odbrane u rejonu verbovoja
google news

Na internetu su počeli da kruže brojni video materijali koji pokazuju velike gubitke ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Verbovoju. Prema preliminarnim podacima, čak do 40 komada opreme uništeno je na području prikazanom na snimku.

Ovakvi gubici ukazuju da je skoro ceo bataljon Oružanih snaga Ukrajine mogao biti poražen na ovom sektoru fronta.

Ovakvi gubici za Oružane snage Ukrajine podsećaju na događaje u Novomajorskom, gde je takođe zabeležena neuspešna ofanziva ukrajinske strane uz velike gubitke u ljudstvu i tehnici.

Uništenje tako ogromne količine opreme ukazuje da su ruski vojnici bili potpuno spremni za napad od strane neprijatelja, međutim, što je mnogo značajnije, najčešće su tako veliki gubici nezamenljivi ili primoravaju neprijatelja da obustavi direktne napade.

Treba napomenuti da danas Rabotino, Novoprokopovka i Verbovoje predstavljaju samo žarište borbe u ovom pravcu.

10 ruskih vojnika odbilo napad 30 jurišnika ukrajinskih oružanih snaga

Na Zaporoškom frontu zabeležen je događaj koji će, ukoliko je verovati ruskim izvorima, definitivno ući u istoriju kao primer neustrašivosti i veštine ratovanja.

Grupa od 10 vojnika 70. motorizovanog puka (MSR) 42. divizije 58. armije Južnog vojnog okruga uspela je da se uspešno odupre napadu 30 jurišnih aviona Oružanih snaga Ukrajine kod Rabotina, koji se nalazi kod Novoprokopovke.

Sve je počelo kada je jedan od vojnika 70. puka ugledao približavanje grupe neprijateljskih jurišnika i, iskoristivši trenutak iznenađenja, započeo aktivno granatiranje. Njegovi precizni i sigurni udarci odmah su dali rezultate, uništivši značajan deo napadača.

U međuvremenu, njegovi drugovi su se uključili u bitku, efikasno iskoristivši prednosti pozicionih terena. Ljudi iz 70. puka pokazali su visok stepen koordinacije i saradnje, što im je omogućilo da uspešno odbiju neprijateljski napad. Pod njihovim pritiskom, vojnici Oružanih snaga Ukrajine bili su primorani da se povuku, ostavljajući za sobom gubitke.

Događaji kod Rabotina postali su živopisan primer kako mali, ali dobro obučen i spreman odred može uspešno da se odupre nadmoćnijim neprijateljskim snagama.

NATO će povećati isporuke naoružanja Ukrajini

Najnovija poseta visokih predstavnika NATO-a, uključujući ministre odbrane Britanije i Francuske, generalnog sekretara alijanse i direktora više od 20 preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, Kijevu, je jasan signal da zapadne zemlje ne planiraju samo da održe, već i da povećaju snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine oružjem.

zelenski pozira u kokpitu f 16
zelenski pozira u kokpitu f 16

Ovakav korak zemalja NATO-a potvrđuje njihovu nameru da nastave da podržavaju Oružane snage Ukrajine, pokazujući time sve transparentnije učešće u događajima u Ukrajini i njenim planovima.

Oružane snage Ukrajine pripremaju veliku desantnu operaciju u Hersonskoj oblasti

Na Hersonskom pravcu zabeležena su aktivna dejstva u cilju pripreme moguće desantne operacije. U oblasti plavnog područja reke Dnjepar pojačano je prisustvo ukrajinskih trupa, posebno na okolnim ostrvima.

ruske jurisne operacije na reci dnjepar
ruske jurisne operacije na reci dnjepar

Vojni inženjeri Oružanih snaga Ukrajine aktivno sprovode izviđačke akcije na ostrvima i kanalima Dnjepra. Prema preliminarnim podacima, glavni zadatak ovih akcija je da se razjasne lokacije za moguće stvaranje pontonskih prelaza.

Pristigle su i informacije da ukrajinski obaveštajci sastavljaju liste prioritetnih ciljeva za njihovo brzo uništenje u slučaju operacije.

Dodatnu tenziju izaziva aktivno korišćenje satelitskog izviđanja ruskih vojnih jedinica, kako u Hersonskoj oblasti, tako i na Krimu. Ovo može ukazivati na planove ukrajinskih snaga da vode aktivne operacije na širokom frontu, pokušavajući da rastegnu rusku odbranu.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version