Naslovna Novosti Vagner gori u Africi: Za nedelju dana „orkestar“ izgubio dva helikoptera Mi-8,...

Vagner gori u Africi: Za nedelju dana „orkestar“ izgubio dva helikoptera Mi-8, jurišnik Su-25 i vojno-transportni An-26

0
oboreni su 25
oboreni su 25
google news

Tokom protekle nedelje, u Africi je prijavljeno nekoliko avionskih nesreća povezanih sa Vagner provatnom vojskom. Među srušenim letelicama bila su dva helikoptera Mi-8, jurišni avion Su-25 i transportni avion An-26.

Ranije smo prijavili samo dve vanredne situacije – sa helikopterom Mi-8 i jurišnim avionom Su-25, međutim, izvori povezani sa Vagnerovim borcima su objavili i druge gubitke.

Neke od ovih nesreća su nastali zbog tehničkih grešaka, dok su drugi bili uzrokovani „udarima na zemlju“. Istovremeno, zanimljivo je da lokalni islamski militanti nisu žurili da se izjasne o svojoj umešanosti u obaranje aviona, radije su čekali dok se olupina letelice ne otkriju.

Među vojskom i stručnjacima pojavila su se mnoga nagađanja o razlozima tako masovnih gubitaka aviona. Posebno ako se ima u vidu da je privatna vojna kompanija Vagner nadaleko poznata po svojim aktivnostima u raznim regionima sveta, uključujući i Afriku.

Prema informativnim izvorima povezanim sa Vagner borcima, incidenti su definitivno povezani jedni sa drugima, međutim, direktne optužbe u vezi sa tim još nisu iznete.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version