NaslovnaNovostiRuska raketa preciznim pogotkom otkinula kupolu ukrajinskog borbenog vozila pešadije

Ruska raketa preciznim pogotkom otkinula kupolu ukrajinskog borbenog vozila pešadije [VIDEO]

Preciznim pogotkom ruske rakete otkinuta je kupola ukrajinskog borbenog vozila pešadije.

Prilikom pokušaja da se mala grupa Oružanih snaga Ukrajine premesti na jednu od deonica linije fronta, ruski vojnici su dronom otkrili ukrajinsko borbeno vozilo pešadije.

Kao rezultat operativne odluke, na borbeno vozilo pešadije ispaljena je protivtenkovska raketa, od čijeg preciznog pogotka je kupola BMP-a otkinuta sa obrtnog mehanizma i te je odletela nekoliko metara unazad.

Na video snimku do kojeg smo došli, vidi se da je borbeno vozilo pešadije ukrajinske vojske kritično oštećeno. Vojnici koji su bili na oklopu su eliminisani, što je osujetilo pokušaj napredovanja.

Treba napomenuti da ovakvi slučajevi nisu retki, ali se u poslednje vreme ne beleži tako često masovna upotreba oklopnih vozila, što je uzrokovano kako nedostatkom među ukrajinskim formacijama, tako i pokušajem očuvanja postojeće vojne tehnike.

U ovom trenutku nije bilo moguće identifikovati područje, međutim, prema izvorima, incident se dogodio u regionu Zaporožja. Laka pešadija ukrajinske vojske nosi najveći deo “ofanzive” sa juga.

Sporo napredovanje Ukrajinaca plaća se gubicima i opremom. Prvi Čelendžer 2 je oboren u Ukrajini, navode čak i izvori zapadnih službi.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave