Naslovna Novosti Rusi počeli svakodnevno na ulicama gradova da nalaze ljude koji liče na...

Rusi počeli svakodnevno na ulicama gradova da nalaze ljude koji liče na Prigožina

1
mnogi lice na prigozina
mnogi lice na prigozina
google news

Prošle su dve nedelje otkako se saznalo za avionsku nesreću Jevgenija Prigožina, poznatog kao šefa Vagnerovog PMC-a. Međutim, uprkos proteklom vremenu i potvrđenim izveštajima o katastrofi, mnogi Rusi tvrde da i dalje viđaju Prigožina na raznim mestima.

Društvene mreže pune su poruka o „sretanjima” sa Prigožinom. Stanovnici različitih gradova dele priče o tome kako su navodno videli šefa Vagnerovog PMC-a na ulicama, u prodavnicama, pa čak i u javnom prevozu.

Jedan od korisnika društvene mreže pričao je o tome kako je „sreo“ Prigožina na sedištu svog rezervisanog mesta u vozu, drugi kaže da je video njegovo lice u parku iza kolone dece.

Treba napomenuti da na fotografijama i video snimku ovi ljude zaista liče na Prigožina, što je izazvalo mnogo sporova na ovu temu, posebno na pozadini zvanične potvrde njegove smrti u avionskoj nesreći.

Da li dvojnik Prigožina poginuo u sudaru?

Kako se Vagner borci polako prebacuju na druge radne pozicije, mnogi su i dalje ubeđeni da je Prigožin živ, a jedan korisnik TikTok-a deli ono što vidi kao dokaz dvostrukog prikrivanja tela.

TikTok video korisnika BeautyMrk, postavljen 31. avgusta 2023., koji je pregledan stotine hiljada puta, sugeriše da je u avionskoj nesreći u regionu Tver poginuo dvojnik Jevgenija Prigožina umesto pravog vođe Vagner grupe.

Tokom snimka, koji je u međuvremenu uklonjen, BeautyMrk je citirao komentare iz novinskog članka koji sugeriše da je Prigožinov „dvojnik poginuo u prošlonedeljnoj avionskoj nesreći“.

BeautyMrk je prikazao sliku pasoša za koji se kaže da je pripadao Prigožinovom dvojniku. Većina TikTokera se oslanja na komentare iz članka britanske žute štampe Daily Mail gde se citira komentator Valerij Solovej. Veruje se da je Solovej, koji je na različite načine opisan kao „politički analitičar“ i „teoretičar zavere“, rekao da se Prigožin krije i da je u nesreći poginuo dvojnik.

lazni pasos prigozinovog dvojnika
lazni pasos prigozinovog dvojnika

U članku se nalazi fotografija onoga što izgleda kao lažni pasoš, za koji se kaže da pripada jednom od Prigožinovih telesnih dvojnika. Rečeno je da je čovek na fotografiji Leonid Krasavin, koji je navodno povezan sa Prigožinom od 2020.

Rečeno je da je pasoš pronađen tokom racije ranije ove godine. Ruska novinska kuća Izvestija je u julu izvestila da je dobila snimke iz racije na Prigožinov dom u Sankt Peterburgu, u Rusiji, 24. juna, koju su izvršili agenti ruske Federalne službe bezbednosti (FSB).

Ljudi koji liče na Prigožina širom Rusije, fotografija za pasoš i komentari Soloveja nisu dokaz te ni nema ubedljivih koji bi sugerisali da je smrt pokojnog vođe Vagnera lažirana ili da je on još uvek živ.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version