NaslovnaNovostiRusi kažu uništili 120 oklopnih vozila i tenkova u radijusu od 6...

Rusi kažu uništili 120 oklopnih vozila i tenkova u radijusu od 6 km, međutim ukrajinski jurišnici dolaze do Verbova!

Ruske snage izvode nivelaciono bombardovanje u Zaporožju, u početku primoravajući Ukrajince da se povuku sa Verbova i 1. linije odbrane. Informacije koje dolaze iz ruskih izvora o ukrajinskim gubicima čine se neverovatnim.

U krugu od 6 kilometara između Male Tokmačke i Rabotina, prema sajtu lostarmour, uništeno je najmanje 120 oklopnih vozila i tenkova Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo je navodno procena, uzimajući u obzir samo potvrđena oštećena oklopna vozila na osnovu geolokacije. To znači da stvarni broj oštećenih oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine može premašiti ovu cifru.

Na ovaj ili onaj način, velike oklopne rezerve Oružanih snaga Ukrajine uništene su na maloj oblasti u Zaporožju za skoro tri meseca.

„Ničija zemlja“ Piatikaki, ​​Urožajno, Staromajoskoje i Rabotino

Prema informacijama, najmanje četiri naselja, Pjatikaki, ​​Urožajno, Staromajosk i Rabotino, sada su „ničija zemlja“. Praktično više ništa ne podseća da su ova naselja nekada postojala u Zaporožju.

Rusko vazduhoplovstvo je do pre nekoliko sati izvodilo seriju vazdušnih udara bombama FAB-500 težine 500 kg na mesta gomilanja ljudstva i vojne tehnike, kao i na skladišta municije ukrajinske vojske u ovim naseljima u rejonu Zaporožja.

Ruska vojska juče potisnula Oružane snage Ukrajine sa Verbova danas već druga priča

„Ruske trupe su potisnule ukrajinske snage iz sela Verbovo u pravcu Orehova i zauzele nekoliko utvrđenja u ovoj oblasti“, rekao je juče Vladimir Rogov, šef pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“.

„Pozicije su poboljšane kod sela Verbovo u pravcu Orehovskog. Naša vojska je napala i isterala neprijatelja iz sela, zauzevši nekoliko utvrđenja. Tamo se nastavljaju krvave borbe, ali naši momci drže svoje pozicije“, rekao je Rogov za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, borbe na orehovskom pravcu se nastavljaju i u Rabotinu

„Situaciju kontroliše naša vojska. Neprijatelj, pretrpevši kolosalne gubitke, ne može da poboljša svoju poziciju“, naglasio je Rogov.

„Nivo napada oklopnih vozila je naglo opao, sve napade Oružanih snaga Ukrajine izvodi pešadija, čak i bez upotrebe pikapa, ali neprijatelj nastavlja da aktivno koristi bespilotne letelice i JDAM bombe“, rekao je on u intervjuu za TASS.

Ruska armija odbija pokušaje ukrajinske armije da napadne kod Verbova, izjavio je i zamenik ruskog guvernera Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki.

„Neprijatelj u pravcu Zaporožja pokazuje sve očiglednije znake umora i očaja. Samo tokom noći uništene su dve neprijateljske udarne grupe koje su pokušale da probiju našu liniju odbrane na periferiji Verbova.Dva sata kasnije, neprijatelj je pokušao ponovo i takođe je uništen“, tvrdi ruski zvaničnik.

“U stvari, dva voda vojnika Oružanih snaga Ukrajine ginu svaka dva-tri sata, ne računajući zapadnu opremu, čiji gubitak doživljavaju bolnije od gubitka običnih vojnika. Informacije pokazuju da je neprijatelj već u stanju panike. Ovo nije samo očaj i nevoljnost da budu topovsko meso, već panika da će svako od njih postati još jedna sveta žrtva zapadnih komandanata u pravcu Zaporožja“, kaže u svom propagandnom obraćanju Balički.

Ukrajinci upotrebili u borbi 82., 47. i 65. brigadu

Komanda Oružanih snaga Ukrajine bacila je u borbu nove jedinice 82. vazdušno-desantne brigade, 47. i 65. brigade Oružanih snaga Ukrajine kao i Nacionalne garde.

Rano jutros, ukrajinske jurišne grupe, potpomognute artiljerijom, ponovo su napale ruske položaje na liniji Rabotino-Verbovo. Ukrajinska vojska nastavlja da aktivno koristi kasetnu municiju, pokušavajući da odbije ruske trupe uz pomoć granatiranja.

U Verbovu, ukrajinska vojska napreduje u malim grupama do 15 vojnika, u najnovijim napadima, često bez oklopnih vozila.

Samo Verbovo je idalje pod kontrolom ruske vojske,, tvrde ruski izvori. Nekoliko jedinica ukrajinske tehnike koje su nosili jurišni timovi pogođeno je ruskom artiljerijskom vatrom. Nastavljaju se žestoke borbe i u Rabotinu. Jugoistočni deo i dalje drže ruski marinci i pešadija.

1 KOMENTAR

  1. Rusi kazu da su nakon tri dana rata unistili ukrainsku avijaciju,i od tada ruse po tri aviona dnevno,sto je preko 1000 aviona,sta mislite,mozda lazu?

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave