NaslovnaNovostiDve ukrajinske diverzantske grupe uništene na ruskoj granici u poslednjih deset dana

Dve ukrajinske diverzantske grupe uništene na ruskoj granici u poslednjih deset dana

Grupa Ukrajinaca sinoć je pokušala da pređe rusku granicu u Navlinskom okrugu Brjanske oblasti. Operacija nije uspela. To su osujetile ruske snage bezbednosti.

Ruske snage su uočile ukrajinsku grupu u blizini granice i otvorile vatru. Kako se navodi, u borbi su učestvovale snage ruskog FSB-a, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ruske garde.

U ukrajinskoj grupi su navodno bili vojni pripadnici Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave i specijalnih snaga Ukrajine. Svi su bili dobro naoružani, uključujući i zapadno oružje poput mitraljeza M4, i sa sobom su imali veliku količinu eksploziva, granata.

Prema podacima FSB, ukrajinski diverzanti su planirali da izvrše terorističke napade na objekte vojne i energetske infrastrukture na teritoriji Rusije.

U rezultatu borbi poginula su dva ukrajinska diverzanta. Privedeno je još petoro, od kojih su trojica ranjena. S druge strane, dva ruska gardista su ranjena.

Ukrajinska vojska je 22. avgusta pokušala sličnu operaciju u ruskom Brjansku. Tada su lokalne ruske vlasti tvrdile da je osujećen pokušaj ukrajinskih diverzanata da pređu granicu.

Prema lokalnim izveštajima, ukrajinsku grupu u kojoj je bilo 8 militanata naoružanih puškama M4 i granatama odbili su ruski graničari u blizini sela Sušana i Zabram.

Ranije su velike diverzantske operacije kijevskog režima na ruskoj teritoriji izvele grupe ukrajinskih militanata, koji su sebe nazivali Rusima koji su „voljni da oslobode zemlju“.

Ove operacije, koje su rezultirale čak smrću ruskih civila, imale su pretežno za cilj da dođu do naslova velikih medija i da prozivedu strah kod lokalnog stanovništva, te skrenu pažnju usred tadašnjeg ukrajisnkog poraza u Bahmutu.

Međutim, ti ratnici verovatno više nisu voljni da umru za nekoliko pobedonosnih video snimaka i Kijev je sada primoran da rizikuje živote svojih elitnih snage u takvim operacijama u Rusiji.

ukrajinski diverzanti izvrsili napad na ruska pogranicna sela ubijeni civili
ukrajinski diverzanti izvrsili napad na ruska pogranicna sela

Zarobljavanje njih pet od strane ruskih snaga pružiće ruskoj vojsci dragocene informacije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave