Naslovna Novosti Satelitski snimci pokazuju kako ruska vojska jača odbranu u blizini Krimskog mosta

Satelitski snimci pokazuju kako ruska vojska jača odbranu u blizini Krimskog mosta

5
satelitski snimci pokazuju kako ruska vojska jaca odbranu u blizini krimskog mosta
satelitski snimci pokazuju kako ruska vojska jaca odbranu u blizini krimskog mosta
google news

Snimci Krimskog mosta pokazali su da ruska vojska nastavlja da jača svoju odbranu u toj oblasti. Duž Krimskog mosta poplavljeno je 8 barži kako bi se stvorila barijera protiv bespilotnih kamikaza čamaca Oružanih snaga Ukrajine.

Kablovi i lanci će takođe navodno biti razvučeni između poplavljenih barži kako bi se most zaštitio od površinskih dronova. Pošto se ukrajinski napadi uglavnom dešavaju noću, barijera bi mogla da zakomplikuje navigaciju ukrajinskih snaga u tom području.

odbrana krimskog mosta
odbrana krimskog mosta

Krajem jula se saznalo da je Krimski most ograđen specijalnim odbrambenim sistemom morske boke koji je takođe dizajniran da ga zaštiti od površinskih i podvodnih dronova.

Pre nekoliko dana Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine, ponosno je izjavio da je Zapad navodno dozvolio Ukrajini da napadne rusku teritoriju, uključujući Krim.

On je dodao da su zapadni „pokrovitelji“ dozvolili da povećaju broj udara bespilotnih letelica u drugim ruskim regionima. Time je NATO pribegao značajnom promenom narativa, dozvoljavajući ovakva dela, uključujući napade na Krimski most koji rezultiraju smrću civila.

Činjenice govore da je Krimski most strateški važan i za civilno stanovništvo Rusije. I dok Rusija tvrdi da se most ne koristi za prebacivanje vojnih zaliha na front, Kijev pokušava da ubedi zapadnu publiku u suprotno.

zastita na mostu
zastita na mostu

Sobzirom da ruska vojska kontroliše široke teritorije u Zaporoškoj, Hersonskoj oblasti i DNR, kopneni put se zaista čini bržim i pogodnijim. Međutim, kijevski režim nastavlja da iznosi svoju želju da nastavi napade uz podršku svojih partnera na Zapadu.

Može li se podvodni/nadvodni dron upecati mrežom?

Pisali smo kako je portparol Južne operativne komande Oružanih snaga Ukrajine Natalija Gumenjuk izjavila da su ruski ratni brodovi „u panici“, a rukovodstvo Crnomorske flote Rusije je prinuđeno da raspršiti pomorske grupe radi veće bezbednosti. 

Tačno je da je ukrajinsko-ruski sukob u prvi plan izbacio vazdušna, podvodna, nadvodna i kopnena besposadna vozila. Pojava „Magure V5“, oštećenja na Krimskom mostu, onesposobljavanje „Olenegorskog gornjaka“ i napadi na teretne brodove ukazuju da Rusi zaista moraju ozbiljnije da shvate zaštitu Crnomorskog flotnog sastava, komunikacija i obalnih utvrđenja i postrojenja. Rešenje ne leži uvek u najnovijim tehnološkim inovacijama.

magura pomorski dron
magura pomorski dron

Žičani kavezi na oklopnim vozilima to najbolje potvrđuju. Isto tako, možda nije loše zaštite radi (bar Krimskog mosta i usidrenih brodova) modernizovati još jedan stari „izum“ – protivtorpednu mrežu“.

5 KOMENTARA

  1. Tezak polozaj Rusije, borba protiv nametanja modela drustva zapada mora da se nastavi. Srecom Ukra je sve manje, sada ih je 25 miliona, kad Rusima bude odgovaralo svesce ih na 5 miliona, ionako se stvari krecu u tom pravcu.Rusija se opredelila za angazman minimuma vojnika…

  2. Најкорисније достигнуће геометрије :Чврста Руска линија одбране!

    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

  3. Potapaju svoje brodove da bi zastitili most,slijedece je zatrpat ce aerodrome kamionima da Ukrainci ne ostete pistu,cirkus od vojske.

    • Perice, dobro se zna a i svi znaju da ove napade na Ruske teritorije ne vrse ukrainci nego ameri sa njihovim ljudima i tehnikom.
      Bezveze je sto Rusi imaju vise interesa da lagano krcaju ukrajnu na ustreb zapadnjaka nego da je odma razjebu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version