NaslovnaNovostiNa Dan ruske mornarice ukrajinske snage sa 25 dronova pokušale da napadnu...

Na Dan ruske mornarice ukrajinske snage sa 25 dronova pokušale da napadnu Krim; Dronovi i iznad Moskve

„Večeras je osujećen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad sa 25 dronova tipa aviona na neke ciljeve na poluostrvu Krim“, navodi se u saopštenju ministarstva, koje je prenela agencija Interfaks.

„Sredstvima protivvazdušne odbrane uništeno je 16 ukrajinskih dronova, dok je još devet onesposobljeno uz pomoć sredstava za elektronsko ratovanje i promašilo svoje ciljeve, pavši u vode Crnog mora, u oblasti rta Tarhankut“, navodi se u saopštenju ruskih vojnih predstavnika.

dronovi u napadu na krim
dronovi u napadu na krim

Kao rezultat sprečavanja terorističkog napada, nije bilo žrtava niti materijalne štete“, zaključili su predstavnici ruskog Ministarstva odbrane.

Međutim, čini se da je ovo jedan od najmasovnijih napada na Krim od početka sukoba između Rusije i Ukrajine.

Napad dronom na Moskvu večeras zabeleženi na videu

Ranije, takođe u nedelju ujutru, Ministarstvo odbrane je saopštilo da je suzbio napad tri ukrajinske bespilotne letelice na neke ciljeve u Moskvi.

Prema navodima ruske vojske, jedan od dronova su oborile snage PVO u okrugu Odincovo, dok su druga dva potisnuta elektronskim ratovanjem i pala na teritoriju Moskve.

Izgubivši kontrolu, srušili su se pravo na teritoriju kompleksa poslovnih zgrada u Moskva Sitiju.

Napad dronom izveden sinoć na Krimskom poluostrvu verovatno je imao za cilj da poremeti planirane aktivnosti povodom obeležavanja Dana Mornaričkih snaga. Ciljani su objekti Crnomorske flote Rusije u Sevastopolju.

Poslednjih dana pojačani su ukrajinski napadi dronovima na neke ciljeve na poluostrvu Krim. Oni su bile usmereni, posebno, protiv skladišta municije na poluostrvu. Takođe, tokom dana u subotu, 29. jula, zabeležen je pokušaj prekida železničkih komunikacija na Krimu.

Ruski mediji ocenjuju da se ukrajinski dronovi lansiraju sa teritorija Odeske i Nikolajevske oblasti, koje će najverovatnije ponovo biti pogođene ruskim projektilima.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave