NaslovnaNovostiNeobična poruka Zelenskog: želi da podigne moral trupa i potvrđuje neke pravce...

Neobična poruka Zelenskog: želi da podigne moral trupa i potvrđuje neke pravce kontraofanzive

Poruku Zelenskog prenosimo u celosti: „Naši ratnici, naši heroji. Hvala svima vama koji ste sada u borbi, štitite nas i unapređujete naše pozicije.

Pravac Bahmuta, a to su, konkretno, ratnici 80. vazdušno-jurišne brigade… Ima pomaka u raznim oblastima. Zahvalan sam vam! Hvala vam na izuzetnoj hrabrosti!

Jedinice operativno-strateške grupe trupa Tavrija (60 km jugo-jugoistočno od Zaporožja) uprkos izuzetno žestokim borbama, uprkos vazdušnoj nadmoći i artiljeriji okupatora, idu napred! Hvala vam, ratnici! Hvala vam za svaki korak i svaki metar ukrajinske zemlje koji je oslobođen ruskog zla.

Pešadije 35. i 36. brigade, 110. mehanizovane brigade, 128. brdske lovačke brigade, padobranci naše velike „sedamdeset devete“ (79. vazdušno-jurišne brigade sa sedištem u Nikolajevu), artiljerci 55. brigade „Zapor“(55. artiljerijska brigada sa sedištem u Zaporožju). Hvala vam svima! Hvala vam na hrabrosti!

I zahvaljujem svim građanima našeg društva koji shvataju da oslobađanje naše zemlje od ovakvih okupatora zahteva teške, herojske i intenzivne akcije koje će iz dana u dan, korak po korak, davati potrebnu snagu našoj ofanzivi!“

Iako nema dugu karijeru u politici, bivši komičar, glumac, ukrajinski predsednik odličano u komunikaciji. Smatrao je da je to kritičan trenutak u evoluciji borbi, kada je neophodno da trupe imaju visok moral, da se osećaju još motivisanijim, povezanijim i podržanim od naroda i predstavnika nacije.

Zelenskovo nabrajanje glavnih taktičkih borbenih jedinica uključenih u operacije, pored toga da se ukrajinski vojnici osećaju direktno na meti komplimenta, ima za cilj da odvrati ruske snage prenošenjem poruke da se odvija snažna kontraofanziva, u kojem je Ukrajina uključila sve kategorije snaga kojima je raspolagala.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, poruka je upućena saveznicima upravo kako bi što je brže moguće isporučili još naoružanja i municije ukrajinskoj vojsci.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave