NaslovnaNovostiTalas napada ukrajinskih dronova; Rusija tvrdi da je protivvazdušna odbrana oborila njih...

Talas napada ukrajinskih dronova; Rusija tvrdi da je protivvazdušna odbrana oborila njih 9

U noći 4. juna ukrajinske snage su bespilotnim letelicama gađale Krim. Ruske snage PVO su presrele sve mete, a pokušaji Ukrajine da gađaju ciljeve na poluostrvu su odbijeni.

PVO baterije oborile su pet bespilotnih letelica, dok su ostale onesposobljene sistemima radio-elektronske borbe ili su promašile mete kao kod Đankoja, naveo je Aksenova na svom Telegram kanalu.

Žrtava nema. Usled napada, jedan od dronova je pao, a prozori su razbijeni na tri privatne kuće i dva automobila u Džankoju. Na teritoriji jedne privatne kuće pronađena je još jedna bespilotna letelica, koja je presretnuta sredstvima elektronski.

Dron nije eksplodirao. Pre nego što su ga neutralisali vojni specijalisti, 50 ljudi je evakuisano u privremeni smeštaj.

Prema lokalnim izveštajima, dve bespilotne letelice Mugin-5 su uništena u blizini Kumova. Još jedan dron je eksplodirao u vazduhu kod Steregušeja, a drugi je presretnut kod Krasne Poljane na severozapadnom delu poluostrva.

mugin 5
mugin 5

Sistem Pancir-S1 je, kako se izveštava, oborio još tri drona u blizini Džankoja na severu Krima. Još dva su neutralisana elektronskim ratovanjem u oblasti Feodosije na istočnom delu poluostrva.

Bespilotne letelice su verovatno lansirale ukrajinske snage sa aerodroma Školni u ukrajinskom regionu Odeske. U međuvremenu, američki protivpodmornički avion Boeing P-8 Posejdon delovao je kod obala Rumunije.

Ukrajinske snage gađale su poluostrvo Krim posle pauze od oko nedelju dana. Poslednji napad ukrajinskih bespilotnih letelica dogodio se 25. maja.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave