NaslovnaNovostiZelenski: Ukrajina je sada spremna za kontraofanzivu

Zelenski: Ukrajina je sada spremna za kontraofanzivu

„Čvrsto verujemo da ćemo uspeti“, rekao je Zelenski za „Volstrit džurnal“.

“Ne znam koliko će to trajati. Da budem iskren, to može ići na mnogo različitih načina. Ali mi ćemo to uraditi i spremni smo” kaže Zelenski u najnovijem intervjuu.

Kijev se nada da će njihova kontraofanziva za vraćanje teritorije promeniti dinamiku rata koji je izbio otkako je Rusija počela svoju ‘specijalnu vojnu operaciju’u Ukrajini pre 15 meseci.

U poslednjih nekoliko nedelja Ukrajina je pojačala diverzione napade u pograničnom delu. Takođe pre samo nekoliko dana poslali su dronove sve do Moskve.

Zelenski je prošlog meseca rekao da Ukrajina mora da sačeka dolazak više zapadnih oklopnih vozila pre nego što krene u kontraofanzivu.

U cilju opremanja Ukrajine naoružanjem vrši se pritisak bez presedana na verovatno većinu zemlja sveta. Dok u isto vreme Zelenski diplomatski vrši pritisak da zadrži podršku Zapada, tražeći veću vojnu pomoć i oružje, što smatra da je suštinskog značaja za Ukrajinu da bi uspela u svojim planovima.

ukrajinska kontraofanziva ilustracija
ukrajinska kontraofanziva ilustracija

Enormni ruski gubici u poslednja 24 sata, a kamoli ukupno, tvrde Ukrajinci

Ukrajinske snage tvrde su u poslednja 24 sata likvidirale 560 ruskih boraca, tako da je ukupan broj poginulih vojnika ruske vojske na frontu prema Ukrajincima dostigao prosto neverovatnih 209.470, navodi se u izveštaju koji je u subotu ujutru objavio Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Interesantno je da informacije o opštem broju gubitaka ruskih boraca, ne potvrđuju čak ni oni koji sebe nazivaju nezavisni izvori.

Iako blago uzdržani što se ljudskih života tiče, kada govorimo o gubitcima ruske vojne tehnike “nezavisni izvori” su slični ukrajinskim, dakle daleko agresivniji.

Takođe, od početka ruske operacije u Ukrajini, ukrajinske trupe tvrde da su oborile 313 ruskih aviona i 298 helikoptera. Navodno je uništeno i 3.839 tenkova ruske vojske, 7.514 oklopnih vozila, 3.565 artiljerijskih sistema, 349 sistema PVO, 589 višecevnih raketnih bacača, 6.311 vozila, 18 brodova, 3.193 dronova, 1.147 krstareće rakete i specijalne opreme 475 jedinica. Podatci toliko imresivni da smo morali da ih prenesemo kako bi čuli vaše mišljenje.

IzvorWSJ

5 KOMENTARA

  1. Sastale se dve budale jedna dementna i luda a druga drogirana i jos ludja od prve i sanjaju i dogovaraju se kako ce da pljunu Putinu pod prozor

  2. Заборавили су да наведу и да су уништили и десетак руских нуклеарних подморница, оборили су и све руске шпијунске сателите, ухапсили Машу и Меду!!!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave