NaslovnaNovostiKomisija EU: „Oni koji mogu“ treba da isporuče Ukrajini rakete većeg dometa

Komisija EU: „Oni koji mogu“ treba da isporuče Ukrajini rakete većeg dometa

Rusija ima jasnu prednost u pogledu sposobnosti udara iza linije fronta.

Isporuka projektila Storm Shadow, sa kojima Ukrajinci mogu da pogode na oko 300 km, po mišljenju, EU dodatno balansira ravnotežu i podstiče generale Ruske Federacije da repozicioniraju deo logistike, centara ili komande, koji bi mogli biti ranjivi na napade Kijeva.

Ursula fon der Lajen je govorila o potrebi povećanja nivoa proizvodnje naoružanja u EU i zatražila pomoć država članica koje imaju rakete većeg dometa.

„Neposredna potreba, vi to znate, je vojna pomoć za podršku naporima ukrajinskih oružanih snaga. Zato sam upravo predložila Zakon o podršci proizvodnji municije.

ursula fon der lajen
ursula fon der lajen

Želimo da pomognemo našoj odbrambenoj industriji da poveća proizvodnju preko potrebnih artiljerijskih granata 155 mm i 152 mm. Dok oni koji mogu trebalo bi da obezbede artiljeriju dugog dometa i sisteme naoružanja kako bi pomogli Ukrajini da izbalansira jaz na bojnom polju u dometu invazijskih snaga“, rekla je predsednica Evropske komisije.

Šefica komisije je dodala da je podrška potrebna i za vojnu obuku ukrajinskih snaga. Tačnije, prema njenim podacima, do kraja godine evropski saveznici će obučiti 30.000 ukrajinskih vojnika.

Mora se reći da Ukrajina trenutno ima britanske rakete Storm Shadow, koje se mogu lansirati iz aviona ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva na ciljeve udaljene 300 km. Rakete nisu postigle željeni efekat usled učestalog oboranja od strane ruskih PVO sistema.

mgm 140 atacms
mgm 140 atacms

Sa svoje strane, nemački zvaničnici su pre neki dan potvrdili da su od Kijeva dobili zvaničan zahtev za isporuku projektila Taurus, sličnim onima koje su isporučili Britanci. Međutim zahtev je idalje u razmatranju. RTL izveštava da se 66 odsto Nemaca se ne slaže sa odlukom da se Ukrajini pošalje naoružanje dugog dometa.

15 KOMENTARA

  1. TKO PREDVODI EVROPU SVE DECA BIVSIH NACISTA I SVI PONOVO JURISAJU NA RUSIJU A DANAS IM SE U MOLDAVIJI PRIKLJUCIJO VUCIC

  2. Licemerni zapad kohi nemože da se otrgne iz američkog zagrljaja ja se nadam da ce zajedno platiti visoku cenu svih njihovih nedela ,sto čovek napisa možda je vreme da rusi posete Brisel

  3. Oni koji su jurišali na Moskvu , dočekivali su Ruse u svojim glavnim gradovima , sada bi Rusi trebali i brisel posjetiti !

    • Srbi su samo realan narod, malo naklonjen Rusiji. Ali nismo glup narod koji gledajući holivudske filmove misli da su istiniti i neuvlačino se u gu…. amerima i neljubimo noge švabama.

  4. Eu sa vecom podrskom ukrajini sve vise tone i zakopava sebe u nadi da ce zakopat rusiju a svjesni su cinjenice da im rusija to nece dozvolit ne bez toga da prije nego oni nju zakopaju rusija zakopa citav zapad ili bar veci dio iste eu.
    Samo produzavaju egoniju i ovako napacenom narodu ukrajine

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave