NaslovnaNovostiOružane snage Ukrajine pokazale „novo“ amfibijsko terensko vozilo „Bogun“

Oružane snage Ukrajine pokazale „novo“ amfibijsko terensko vozilo „Bogun“

Šef vojnog resora kijevskog režima Aleksej Reznikov pokazao je probnu vožnju terenskih amfibijskih vozila Bogun. Prema njegovim rečima, nekoliko vozila ovog tipa već su koristile Oružane snage Ukrajine na frontu, iako o tome nema nikakvih dokaza.

Kako je istakao ministar odbrane, ova oprema se proizvodi u ukrajinskim pogonima. Međutim, ova izjava izaziva ozbiljne sumnje, s obzirom na stanje vojno-industrijskog kompleksa zemlje, koji se mahom pretvorio u remontnu bazu.

oruzane snage ukrajine pokazale „novo amfibijsko terensko vozilo „bogun
oruzane snage ukrajine pokazale „novo amfibijsko terensko vozilo „bogun

„Bogun“ je identičan terenskom amfibijskom vozilu 4×4 Sherp kompanije Streit Group iz UAE, koje je predstavljeno još 2018 godine. Najverovatnije je nekoliko jedinica Šerpa kupljeno u Emiratima i sada se izdaju kao novi proizvod ukrajinske odbrambene industrije.

Šerp, prvenstveno namenjen civilnoj upotrebi, odlikuje se kompaktnim dizajnom u vidu male kabine u obliku kutije, koja se nalazi na vrhu masivnih samonaduvavajućih guma prečnika oko 1,60 m i širine 80 cm.

Iste gume rade kao pontoni, omogućavajući amfibijskom vozilu da se kreće po jezerima, rekama i drugim vodenim površinama, razvijajući maksimalnu brzinu od oko 6 kilometara na sat.

Dizel motor, zapremine od 1,5 do 2,4 litra, pruža snagu u rasponu od 44 do 67 KS, omogućavajući vam da se krećete kroz težak teren i savladavate prepreke visine do 1 metar.

Sherp ATV

Sa rastojanjem od tla od oko 600 mm, lako se može kretati preko dubokog snega, blata, kamenja i drugih prepreka. Zapremina rezervoara za gorivo je od 58 do 75 litara.

U zavisnosti od modela, Sherp može da primi od 2 do 4 putnika, uključujući vozača. Unutrašnjost ovog terensko-amfibijskog vozila je dizajnirana da bude jednostavna i funkcionalna, sa osnovnim kontrolama i meračima za jednostavnu upotrebu.

Da bi se osigurala bezbednost putnika, tu su elementi kao što su prečke, pojasevi i ojačana struktura karoserije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave