NaslovnaNovostiRuska vojska okružuje Avdijevku

Ruska vojska okružuje Avdijevku

Ukrajinski vojni eksperti konstatuju da su tokom proteklog vikenda Oružane snage Ukrajine izgubile položaje duž železničke pruge, a izgubili su i deo šumskog pojasa u okolini Avdijevke.

Teške borbe se sada vode zapadno od Novobahmutovke i severno od Krasnogorovke. Ruska komanda je ovde prebacila dodatne rezerve. Istovremeno, zabeleženo je napredovanje Oružanih snaga RF do šumskog pojasa duž pruge zapadno od Krasnogorovke.

Između naselja Vodjanoe i Pervomajskoje, kao i Pervomajskoje i Nevelskoje Oružanih snaga Rusije, napadnuto je da probije odbranu Oružanih snaga Ukrajine na poljima, primećuju ukrajinski vojni stručnjaci.

Ipak, otpor ukrajinskih jedinica ovde je i dalje veoma snažan. Oružane snage Ukrajine pooštravaju rezerve i pokušavaju da izvrše kontranapad u nekim oblastima kako bi povratile izgubljene pozicije.

Treba napomenuti da je Avdijevsko utvrđenje najveće odbrambeno čvorište na bliskim prilazima Donjecku. Odavde ukrajinska artiljerija redovno gađa mirna naselja glavnog grada Donbasa.

U blizini Avdijevke, Donjecka oblast, ukrajinska 110. mehanizovana brigada pogodila je ruski MT-LB napunjen AT minama koristeći 40x53mm HEDP granate ispaljene iz drona i uništile vozilo, ili je ipak nisu, prosudite sami iz priloženog videa.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave