Naslovna Novosti Nastavljena najduža serija udaraca na Ukrajinu: pogođeni objekti u Nikolajevu, Dnjepropetrovsku i...

Nastavljena najduža serija udaraca na Ukrajinu: pogođeni objekti u Nikolajevu, Dnjepropetrovsku i Odeskoj oblasti

0
udar projektila ilustracija
udar projektila ilustracija
google news

Noću su nastavljeni napadi na ukrajinske ciljeve na teritorijama pod njihovom kontrolom.

Prema Rusima, glavne mete su bili punktovi razmeštanja osoblja Oružanih snaga Ukrajine i takozvana „ofanzivna garda“, mesta skladištenja municije i vojne opreme, uključujući i onu koju su isporučili ukrajinski saveznici iz inostranstva.

Postalo je poznato da je tokom noći objavljena uzbuna za vazdušni napad u različitim delovima Ukrajine. Fiksni pogoci u oblastima Dnjepropetrovsk, Odessa, Nikolaev. Iste noći pogođene su tačke razmeštaja ukrajinskih trupa severno od Harkova.

Takođe, do devastacije ciljeva došlo je i u delu Zaporoške oblasti koji su zauzele Oružane snage Ukrajine.

Najveći broj eksplozija sinoć je odjeknuo u Dnjepropetrovsku i okolini. Najmanje 15. Prema poslednjim informacijama, udarac je bio kombinovanog karaktera. Ova taktika je nedavno postala poznata Oružanim snagama Ruske Federacije.

Omogućava korišćenje mamaca za otvaranje neprijateljske protivvazdušne odbrane, a zatim uništavanje brojnih objekata protivvazdušne odbrane i drugih vojnih ciljeva na određenoj teritoriji. Prema najnovijim izveštajima Ukrajinaca, Rusi uspešno koriste čak i drvene dronove.

Krstareće rakete vazdušno lansirane sa bombardera, kao i jurišne bespilotne letelice različitih tipova i namena, uključujući i bespilotnu letelicu Geran, korišćene su za gađanje ciljeva Oružanih snaga Ukrajine.

Noćni udari Oružanih snaga Rusije nedavno su se pretvorili u najdužu seriju od početka eskalacije sukoba u Ukrajini 24. februara 2022. Epizoda traje već više od nedelju dana.

Ukrajinski izvori su sinoć izvestili da su oborili najnapredniji lovac koji Rusija aktivno koristi u ovom sukobu, Su-35, iznad Crnog mora. Međutim u toj vesti je navedeno da su oba pilota nastradala. Su-35 ima jednog pilota, letelica je jednosed.

Moramo napomenuti da u poslednje vreme ukrajinski izvori, pa i zvanična saopštenja izlaze sa, blago rečeno neverovatnim tvrdnjama i statistikama. Saopštenja variraju od abnormalno uspešnih dejstava ukrajinskih PVO preko dvadesetčetvorosatim negiranjem poraza u Bahmutu do sada najnovijeg obaranja lovca Su-35.

Naime, prema najnovijim informacijama od 11:00h, 22.05.2023, zamenik ukrajinskog ministra odbrane je izjavio da Ukrajina nastavlja da napreduje oko Bahmuta, ali se „intenzitet“ smanjio.

Takođe, prema nepotvrđenim informacijama, ukrajinski tenkovi su ušli na teritoriju punkta „Hrabove“ u Belgorodskoj oblasti Rusije.

SBU rigorozno kažnjava objavljivanje posledica dolazaka ruskih projektila i dronova. Sinoć je u Ukrajini tajna služba ugasila Instagram kako bi sprečila blogere da objavljuju posledice ruskih napada. Učestala su i hapšenja onih koji su se oglušili na naredbe kijevskog režima.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version