Naslovna Novosti Rusija koristi drvene dronove da prevari ukrajinske sisteme PVO

Rusija koristi drvene dronove da prevari ukrajinske sisteme PVO

0
rusija koristi drvene dronove da prevari ukrajinske sisteme pvo
rusija koristi drvene dronove da prevari ukrajinske sisteme pvo
google news

Analitičari kažu da Rusija navodno koristi drvene bespilotne letelice kako bi se provukla potpuno neprimećeno ukrajinskim PVO radarima.

Prema rečima stručnjaka iz BLITZ Aircraft Unmanned, varljive verzije dronova su delimično napravljene od drveta, ekstrudirane polistirenske pene i spojene trakom.

Bespilotne letelice su opremljene modernim motorima i elektronikom proizvedenim u Kini – mešavinom jednostavne, povoljne i visoke tehnologije.

Drveni dron ima i kontrolu telemetrije, koja radi preko mobilnog GSM komunikacionog kanala.

Nedavni talas ruskih napada na ciljeve u Ukrajini razotkrio je da Rusi koriste jeftine i potrošne dronove da pomognu u čišćenju puteva kroz vazdušnu odbranu za krstareće rakete i bespilotne letelice kamikaze Geran-2.

Dronovi su dizajnirani da odvrate pažnju protivvazdušne odbrane od krstarećih projektila i lutajuće municije kako bi mogli da pogode svoje ciljeve.

Treba napomenuti da su se i sami Rusi suočili sa sličnim drvenim bespilotnim letelicama 2018. godine tokom masovnih napada na njihovu vazdušnu bazu Hmejmim i pomorsku bazu u Tartusu u Siriji.

Sa druge strane, ukrajinske oružane snage koriste dronove napravljene od kartona i selotejp traka u borbi protiv ruske vojske. Najmanje 100 ovih jeftinih dronova, proizvedenih od strane australijske kompanije SYPAQ, isporučuju se Ukrajini mesečno u paketima.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version