NaslovnaNovostiNastavljena najduža serija udaraca na Ukrajinu: pogođeni objekti u Nikolajevu, Dnjepropetrovsku i...

Nastavljena najduža serija udaraca na Ukrajinu: pogođeni objekti u Nikolajevu, Dnjepropetrovsku i Odeskoj oblasti

Noću su nastavljeni napadi na ukrajinske ciljeve na teritorijama pod njihovom kontrolom.

Prema Rusima, glavne mete su bili punktovi razmeštanja osoblja Oružanih snaga Ukrajine i takozvana „ofanzivna garda“, mesta skladištenja municije i vojne opreme, uključujući i onu koju su isporučili ukrajinski saveznici iz inostranstva.

Postalo je poznato da je tokom noći objavljena uzbuna za vazdušni napad u različitim delovima Ukrajine. Fiksni pogoci u oblastima Dnjepropetrovsk, Odessa, Nikolaev. Iste noći pogođene su tačke razmeštaja ukrajinskih trupa severno od Harkova.

Takođe, do devastacije ciljeva došlo je i u delu Zaporoške oblasti koji su zauzele Oružane snage Ukrajine.

Najveći broj eksplozija sinoć je odjeknuo u Dnjepropetrovsku i okolini. Najmanje 15. Prema poslednjim informacijama, udarac je bio kombinovanog karaktera. Ova taktika je nedavno postala poznata Oružanim snagama Ruske Federacije.

Omogućava korišćenje mamaca za otvaranje neprijateljske protivvazdušne odbrane, a zatim uništavanje brojnih objekata protivvazdušne odbrane i drugih vojnih ciljeva na određenoj teritoriji. Prema najnovijim izveštajima Ukrajinaca, Rusi uspešno koriste čak i drvene dronove.

Krstareće rakete vazdušno lansirane sa bombardera, kao i jurišne bespilotne letelice različitih tipova i namena, uključujući i bespilotnu letelicu Geran, korišćene su za gađanje ciljeva Oružanih snaga Ukrajine.

Noćni udari Oružanih snaga Rusije nedavno su se pretvorili u najdužu seriju od početka eskalacije sukoba u Ukrajini 24. februara 2022. Epizoda traje već više od nedelju dana.

Ukrajinski izvori su sinoć izvestili da su oborili najnapredniji lovac koji Rusija aktivno koristi u ovom sukobu, Su-35, iznad Crnog mora. Međutim u toj vesti je navedeno da su oba pilota nastradala. Su-35 ima jednog pilota, letelica je jednosed.

Moramo napomenuti da u poslednje vreme ukrajinski izvori, pa i zvanična saopštenja izlaze sa, blago rečeno neverovatnim tvrdnjama i statistikama. Saopštenja variraju od abnormalno uspešnih dejstava ukrajinskih PVO preko dvadesetčetvorosatim negiranjem poraza u Bahmutu do sada najnovijeg obaranja lovca Su-35.

Naime, prema najnovijim informacijama od 11:00h, 22.05.2023, zamenik ukrajinskog ministra odbrane je izjavio da Ukrajina nastavlja da napreduje oko Bahmuta, ali se „intenzitet“ smanjio.

Takođe, prema nepotvrđenim informacijama, ukrajinski tenkovi su ušli na teritoriju punkta „Hrabove“ u Belgorodskoj oblasti Rusije.

SBU rigorozno kažnjava objavljivanje posledica dolazaka ruskih projektila i dronova. Sinoć je u Ukrajini tajna služba ugasila Instagram kako bi sprečila blogere da objavljuju posledice ruskih napada. Učestala su i hapšenja onih koji su se oglušili na naredbe kijevskog režima.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave