NaslovnaNovostiZabeležen trenutak humanosti u jezivom sukobu u Avdijivki

Zabeležen trenutak humanosti u jezivom sukobu u Avdijivki [18+]

Region Avdejevke ostaje jedno od najtoplijih tačaka na linijama fronta u Donbasu. Uprkos teškim borbama, linije fronta tamo ostaju gotovo nepromenjene.

Ruske bespilotne letelice pomno posmatraju vojne manevre Oružanih snaga Ukrajine. Kao rezultat toga, ukrajinska vojska trpi velike gubitke.

Jedan od ukrajinskih pikapa primetio je ruski dron kada su ukrajinski vojnici užurbano sakupljali tela svojih poginulih saboraca.

Redak snimak prikazuje da ruska artiljerija ipak nije pucala na ukrajinske vojnike i omogućava im da iznesu tela poginulih i pokupe ranjene sa ratišta.

Ruske snage su 18. maja izvele ograničene kopnene napade na liniju Avdijivka u Donjeckoj oblasti. Jedan ruski vojni bloger javlja da je Marinka jedina oblast fronta gde ruske snage napreduju, a drugi izvor je tvrdio da Ukrajina kontroliše oko 1 km² u Marinki.

Sa druge strane, u blizini Avdijevke, ukrajinska 110. mehanizovana brigada je upala u sukob sa ruskim MT-LB, navodno napunjenim AT minama, koristeći HEDP granate 40x53mm ispaljene iz drona.

Priloženi video deluje više nego očigledno montiran.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave