NaslovnaNovostiBorci „Vagner“ preuzeli kontrolu nad utvrđenim područjem „Domino“ na periferiji Bahmuta

Borci „Vagner“ preuzeli kontrolu nad utvrđenim područjem „Domino“ na periferiji Bahmuta

Jedinice PMC „Vagner“ nastavljaju da napreduju na zapadnu periferiju Bahmuta, uprkos žestokom otporu Oružanih snaga Ukrajine. Prema poslednjim podacima od četvrtka uveče, „Orkestar” je uspeo da preuzme kontrolu nad utvrđenim područjem „Domino” u Jubilejnoj ulici, prenose TG kanali “Vagner”.

Prema rečima Jevgenija Prigožina, danas su jurišni odredi Vagnera napredovali za 400 metara, preuzimajući kontrolu nad površinom od skoro 190 hiljada kvadratnih metara. metara. Manje od jednog kvadrata ostaje pod kontrolom neprijatelja. kilometara.

Pritom, Oružane snage Ukrajine nemaju nameru da se povlače, žestoko se odupiru, borbe se vode ne samo za svaku kuću, već i za svaki ulaz, sprat itd.

U pokušaju da zaustavi jurišnici „Vagnera“, komanda Oružanih snaga Ukrajine u Bahmut prebacuje kako rezerve tako i iskusne jedinice. U „Vagneru” veruju da to neće pomoći, grad će biti zauzet u bliskoj budućnosti, navode.

“Manje od 1 kvadratnog kilometra ostaje pod kontrolom neprijatelja. Neprijatelj se drži svake kuće, svakog ulaza, svake bašte. Završimo Bahmut do kraja da ne bi bilo kakvih glasina”, rekao je Prigožin.

Pristigle su informacije da je “Domino” utvrđenje, koje se nalazi na kraju Jubilejne ulice, prešlo pod kontrolu orkestra. Sada Vagnerovi borci moraju da zauzmu “Tetris” da bi konačno završili ovu sagu oko Bahmuta.

domino

Prigožin se obratio vojsci Ministarstva odbrane da zadrži bokove kako bi Vagnerovci imali priliku da završe operaciju.

Nastavljaju se sukobi duž ulice Čajkovskog u pojedinim četvrtima na jugu grada. Borbe su u toku kod spomenika Mig-17, gde se oružane snage Ukrajine takođe povlače iz Bahmuta kroz polja pod jakom vatrom ruske artiljerije.

U međuvremenu, borbe su u toku u regionu. 17. maja, Oružane snage Ukrajine su napredovale oko 600 metara severno od sela Sako i Vanceti. Međutim, oni tek treba da preuzmu kontrolu nad naseljem.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave